Showcase

Louwrens

Tuesday, 9 June 2015

Vandaag is Louwrens overleden. Uit wat ik hoorde, was er weinig kans dat hij uit zijn coma zou komen, laat staan dat hij nog een waardig leven zou kunnen leven als dat toch zou gebeuren. De afgelopen dagen heb ik heel veel aan hem gedacht. Hij zal een jaar of 46 zijn geweest. Dat is jong om te sterven aan een hartaanval. Een paar keer voelde ik de afgelopen dagen een steek in mijn hart en onmiddellijk besefte ik hoe dun het lijntje tussen leven en dood is en hoe nihil mijn controle is over deze scheiding. Uit eerder ervaringen met het overlijden van mensen die me dierbaar zijn, weet ik dat het slijt en dat de illusie van onsterfelijkheid erg hardnekkig is.
Ik voel me niet eens erg treurig, hooguit lamlendig. Vanavond heb ik daarom maar wat zitten luisteren naar Terence McKenna en ondertussen zitten tekenen. Het is allemaal zo onbegrijpelijk. Het leven is een compleet mysterie. En morgen ga ik gewoon weer werken. Op dit moment komt me dat volslagen bizar voor maar wat zinniger zou zijn weet ik ook niet.

Comments:

Milan

2015-06-09 22:16:18

Sorry om te horen Frits. Gecondoleerd.

Toneke

2015-06-09 23:18:22

sorry, lieverd

Mirjam Boelaars

2015-06-10 01:07:34

onbegrijpelijk he, dat doodgaan..dat je iemand ECHT NOOIT meer zal zien of spreken. je zegt dat het slijt, maar het went maar niet..juist als je denkt: ‘het gaat wel weer’ en je laat de dekking even zakken knalt het gemis er vol in.. zo is het leven zegt men dan.Sterkte en knuffel..

Eric Heuvel

2015-06-10 09:18:40

Mirjam hierboven verwoord precies wat ik voel en wil zeggen… Sterkte!