Showcase

Lukida (3)

Friday, 12 June 2015

Ik schreef al eerder over Lukida: een organisatie die kunstenaars helpt door abonnementen aan te bieden. Ik heb me aangemeld en heb inmiddels een abonnee. Dat was een blije verrassing,maar ik heb alleen nog niks gestuurd.
Ik heb nog nooit iets verkocht en het idee dat iemand 150 euro betaald om vier keer per jaar een kunstwerk van mij te krijgen, is verwarrend. De kast puilt uit van de kunstwerken, maar die zijn oud en niet speciaal voor de gelegenheid gemaakt. En de afgelopen weken waren er een aantal zaken op de agenda die lastig te combineren waren met het maken van kunst.
Maar vandaag zag ik bij Praxis dat ze monsterpotjes muurverf verkopen voor 2 euro in hele mooie kleuren. Vooral een bepaalde blauw vond ik te mooi om te laten staan. En ik had nog ergens een bodempje oranje, een stukje rood papier, een foto-album (gekocht vanwege het karton), een halfgare tippex-stift en een vies sponsje, de zon scheen, ik had een biertje van de IJ-brouwerij gehaald en het was pas vier uur. Zonder na te denken aan een tekening of schilderij beginnen is een genoegen dat zich moeilijk laat beschrijven. Ik vind wat ik maak heel lelijk,maar ga gewoon net zo lang door tot ik het mooi vind. Soms lukt dat niet, maar het wordt altijd beter dan ik me aan het begin van zo’n experiment kan voorstellen.
Aan het einde van de avond had ik vier schilderijen:

De eerste twee vind ik mwah, de tweede is okee, maar zo heb ik er al meer gemaakt, maar de vierde vind ik tof. Dat gaat naar mijn Lukida-abonnee.

Comments:

Lizzy

2015-06-12 22:29:19

I love the third one down it makes me think of super heroes and dragons!!

H+E

2015-06-12 22:56:41

We kennen Frits al heel lang en ook maar heel kort. We vinden dat kunst gestimuleerd moet worden en houden we van apart en ambachtelijk werk. Frits vertegenwoordigt deze twee in een persoon. Kortom: we zijn fan.
Dus nemen we direct een abonnement als er een oproep komt. Wat een perfect idee.

Wat een ongelofelijke verrassing is dat, die grote envelop die wordt afgeleverd…. Natuurlijk weten we al dat er iets gaat komen (er is immers al naar het adres gevraagd), maar met de kunsten van Frits kan het van alles zijn.
Een mooie tekening, een prachtige verpakking, een tekst of misschien wel iets wat niet te raden valt.
Voorzicht pakken we ‘het’ uit. Er glijdt al direct van alles kleins uit het bruine pakpapier.
Als we ons hebben verbaasd over de zines en het briefje met ook al een prachtige tekening, komen we aan het echte kunstwerk toe.
Uitermate prachtig!
Precies onze smaak en wie had zoiets nou kunnen vermoeden? Precies de kleuren die wij mooi vinden.
Ongezien een meesterwerk aangeschaft, het had niet beter…

H+E

2015-06-12 22:59:01

kunnen zijn.

En ja, vrienden van Frits, we bejubelen hem op internet. Genieten van al zijn creaties en zijn blij dat we via het blog en facebook een inkijkje hebben in zijn hoofd en in zijn kunst. We strooien met likes, want die zijn gratis, maar dan gunnen we hem toch ook wel 12,50 per maand daarvoor? Als hij meer tijd heeft voor kunst, komt er uit die wonderlijke geest en die vaardige handen nog veel meer moois waar van te genieten valt. Wij zijn trots op onze aanschaf, vinden het het geld al dubbel en dwars waard. We hopen dat meer mensen een abonnement nemen en zich laten verrassen. Doe het via Lukida. Direct bij Frits is lastiger (hoewel dat tegenstrijdig klinkt) want hij weet niet wat hij voor zijn creaties moet vragen. We hopen daarom op meer abonnees. Dan kan de kunstenaar leven van de kunst en blijft de kunst ook voor ons leven.

Een hartelijke groet,
2 zeer tevreden abonnees.

Roland Vonk

2015-06-13 10:08:53

Mooi initiatief.
We denken erover na.

Helga

2015-06-16 16:37:06

Done :)