Showcase

Keuken

Saturday, 28 November 2015

Hoewel ik mezelf een huisschilder noem, bestaat mijn werk voor het grootste deel uit andere dingen, zoals repareren, monteren, schoonmaken, timmeren, bouwen, enzovoort. Ik werk graag voor mensen die mijn idee over het opknappen van een woning delen. Tegenwoordig betekent opknappen eigenlijk volledig slopen en opnieuw opbouwen. Een woning op die manier opknappen kost dan ook duizenden euro┬┤s. Ik doe het graag op de ouderwetse manier, wat neerkomt op alles schoonmaken, repareren, schilderen en eventueel wat kapotte zaken vervangen. Dat kost meestal een tiende van wat dat andere opknappen kost en aanzienlijk minder rompslomp. Er zijn best wat mensen voor wie ik op die manier kan werken. De afgelopen week heb ik een keuken opgeknapt voor een dame bij wie ik eerder al andere kamers heb gedaan. Maar de keuken was een ramp. Ik had op een andere plek in haar huis op verzoek wat planken van steigerhout opgehangen en de bewoonster wilde zoiets ook in de keuken. De tegels moesten worden vervangen, maar eigenlijk had ze liever helemaal geen tegels. Het werd laminaat. Dat heb ik nog nooit op keukenwanden geplakt, maar ik vond het meteen een goed idee.

Het grootste probleem waren de keukenkastjes. Die waren vergeeld wit, en de verf was er voor een deel af. Ik heb bij ons thuis de keukenkastjes driekwart jaar geleden geschilderd met een nieuwe watergedragen verf die daar zeer geschikt voor is en dat ziet er nog steeds perfect uit. Dus ik stelde voor om dat hier ook te doen.

Ik werk tegenwoordig samen met onze zoon en samen hebben we de hele keuken in drie dagen opgeknapt. Ik ben hier voller van dan van mijn letterwerk. Waarschijnlijk omdat ik me creatiever voel als ik dit soort werk doe dan wanneer ik zit te letteren.

Comments:

Helga

2015-11-28 19:16:31

Ziet er erg goed uit Frits !

Roland Vonk

2015-11-28 19:25:39

‘t Geeft ook veel voldoening als je mensen gelukkig kunt maken, toch?

Jan Turkenburg

2015-11-29 13:15:08

prachtig werk, man!