Showcase

Workshop Lukida

Saturday, 14 November 2015

22 oktober geef ik een workshop voor Lukida. Lukida is een organisatie die kunstenaars helpt om publiek te vinden, op een erg originele en sympathieke manier, namelijk door middel van abonnementen. Ik bied vier abonnementen aan en heb inmiddels twee abonnees. Het is de moeite waard om te kijken wat andere mensen op de Lukida-site voor abonnementen aanbieden, dat is erg inspirerend.
Deze week ben ik kunstenaar van de week en dat is meteen een mooie gelegenheid om u te vertellen over die workshop. Het is ‘s middags van twee tot vijf en ik ga iets vertellen over letteren. Letters tekenen is voor een groot deel een ambacht en hoewel drie uur wat kort is, kan iedereen in korte tijd een hoop leren. En hee, als u dan ook nog af en toe wat oefent kunt u voortaan originele, handgeletterde kerstkaarten flyers en ander drukwerk voor uzelf, uw bedrijf en al uw vrienden maken. Volgens mij zijn er nog wat plaatsen. Hier kunt u alle informatie vinden.
Ik weet niet wie er gaan komen en ook niet hoe bedreven de aanwezigen zullen zijn. Maar ik ga het natuurlijk voor iedereen interessant proberen te maken. U kunt ook gerust komen als u al jaren geen pen hebt vastgehouden.
Voor mijn kunstenaar-van-de-week-schap mocht ik wat voorbeelden aanleveren, maar ik heb gevraagd of ze bij Lukida zelf wat bij elkaar wilden zoeken. Op mijn site staat voldoende materiaal. Ik vind het interessanter als iemand anders kiest; zelf vind ik elke keus arbitrair en mijn eigen keuzes brengen me alleen maar aan het twijfelen. Het is leuk om te zien wat er nu op de site staat. Behoorlijk representatief, vind ik.
Hier is wat ik vanochtend heb gemaakt van een verpakking van diepvries-bosbessen:

Comments:

Jon van den Berg

2015-11-14 18:08:38

Ha! Ik zie dat ze mijn uilenalfabet hebben uitgekozen. Een goede keuze http://www.lukida.com/fritsjonker

Helga

2015-11-28 13:05:39

Hi, ik wilde je nogmaals bedanken voor de workshop. Een kijkje te kunnen nemen in de wereld van het letteren was een eye-opener. En ik was trots op ht resultaat :)