Showcase

Munro

Monday, 2 November 2015

Voor een modebedrijf heb ik een tijd gelden een logo gemaakt. Of, beter gezegd, ik heb wel tien logo’s gemaakt. Ze kwamen bij mij omdat iets “vintage” wilden, handgeletterd. Ik heb toen een aantal schetsen gemaakt, waaronder deze:

Dat bleek te handgeletterd, te vintage. Mijn schetsen werden steeds saaier en strakker en uiteindelijk is het een logo geworden dat een ander bedrijf heeft gemaakt op basis van mijn schetsen. Maar in goed overleg, ik snap heel goed dat iemand een logo wil dat bij hem of haar past en niet iets dat ik toevallig mooi vind.
Onlangs vroegen ze of ik dit logo op de muur wilde schilderen. Dat is niet mijn core-business, maar ik doe het wel af en toe. Maar omdat ze niet wisten hoe groot het op de muur moest, heb ik eerste een proef op een stuk hout gedaan. Een vriendin, Franziska, die bij dit bedrijf werkt, heeft er een paar foto’s van gemaakt:

Terwijl ik zo’n klus doe, sta ik vooral te denken dat ik eigenlijk niet de juiste persoon ben, omdat ik niet goed ben met penselen. De manier waarop ik die letters schilder is voor een echte signpainter hilarisch. Maar dat kun je op de foto’s niet zien, en ook niet aan het resultaat.

Comments:

Jon van den Berg

2015-11-02 12:20:56

Nr. 2 is niet alleen vintage maar ook mooi strak. Leve de lettering. Ik zag dat je ook verantwoordelijk bent voor de lettering van dit fantastische boek. Daar mag je best reclame voor jezelf voor maken:
http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/jheronimus/92578

Mirjam Boelaars

2015-11-02 14:10:43

pff laten ze gewoon snijletters bestellen bij RiwiColor en de grootte van het bord even op een lap papier uitprinten op de grootte die ze denken door de firma Rijnja .. Kan jij doen wat je wel fijn vind om te doen..

Blinky

2015-11-02 23:36:47

Sign painters zijn ook maar letterschilders Frits! T is het resultaat dat telt.

Tineke

2015-11-03 10:41:48

Jouw eigen laatste ontwerp vind ik perfect. En Mirjam heeft in dit geval een goed punt – PS En wat is er nou nog vintage aan deze logo-keuze? Hmmm.