Showcase

iMic en Polderbits

Tuesday, 27 October 2009

Uit eigen belang ( waar blijven de ceedees?!) is hier nogmaals een beschrijving van hoe ik mijn platen digitaliseer. Onlangs verteld iemand me dat hij een USB pick-up wilde gaan kopen, maar ik zou dat niet doen: meestal zijn geen geweldige pickups, en bovendien hebben de meeste mensen al een goede platenspeler staan. Een snoertje dat aan de enen kant twee tulp-stekkers heeft en aan de andere kant een USB-poort werkt net zo goed. Ik heb er eentje die iMic heet. Je kunt dat ding voor 30 euro kopen bij een Apple winkel, maar ze werken ook op een PC.

Als u uw pickup verbonden heeft met de computer, hebt u alleen nog opname software nodig. Ik gebruik een Polderbits geluidsrecorder. Die ziet er op het scherm uit als een cassetterecorder en werkt ook vergelijkbaar.
Als ik de snelkoppeling aanklik verschijnt er dit:

Ik kies dan de optie “USB iMic audio system” en dan verschijnt er dit op mijn scherm:

U moet even het volume instellen en dan op de rode knop drukken, zodat de opname begint. Als de opname klaar is drukt u op de zwarte knop en verschijnt er dit:

Klik op “OK” en dan verschijnt er dit:

het opgenomen geluid wordt nu visueel weergegeven en als u op “Afspelen” drukt, loopt er een lijn mee met de grafiek. Door op de linker muisknop te drukken, kunt u op de grafiek aangeven waar u wilt dat de opname begint, eindigt, infade, uitfade, enzovoort. Als dit moeilik klinkt, weet dan dat ik het ook kan, dus echt moeilijk kan het niet zijn.
Heeft u dit gedaan, kunt u de opname nog een beetje ontruisen en ontklikken, maar dat sla ik nu even over. U klikt op “Opslaan als” en ziet dan dit:

U kiest waar u de opname wilt opslaan, in welke geluidskwaliteit en klaar is kees. De opname staat nu op uw computer. Als u voldoende heeft opgenomen, brandt u er een ceedee van en stuurt die naar Frits Jonker, Postbus 75459, 1070 AL Amsterdam. En een paar dagen later ontvangt u dan een soortgelijk ceedee thuis met opnames uit mijn platencollectie.

Comments:

Arjen

2009-10-27 14:20:33

Nice writeup, I especially like the last instructions: ‘burn a CD and send it to Frits!’

Polderbits is 25 euro, why not use the excellent Audacity , this is an opensource free alternative which also runs on Linux and Mac?

Just a thought,

Arjen

Milan

2009-10-27 21:08:23

Ha ha, point taken.

xiaqinghua1989

2010-11-08 03:01:40

many years ago .I was a student ,like English very much ,because some resons <strong><a href=“http://www.eluxurybrandstore.com/”>authentic louis vuitton</a></strong> I gave up it .but now I want to learn it again .believe me!!GO GO !!!