Showcase

Gooi en smijtwerk

Saturday, 25 October 2014

In Maloe Melo draaide ik afgelopen zaterdag voornamelijk liedjes die staan op de Stompin’ compilaties. En van andere series, zoals Savage Kick. Maar ik heb op gekregen ceedees en andere verzamelelpees nog meer van dit soort gooi- en smijtmuziek, dus gisteren heb ik voor mijn eigen plezier een paar hoogtepunten digitaal bij elkaar geharkt.

Dit soort muziek wordt niet meer gemaakt. Niet alleen omdat de muziek zich heeft ontwikkelt, maar vooral omdat de onbevangenheid waarmee deze muzikanten vijfenzestig jaar geleden opereerden tegenwoordig ondenkbaar is. Dat maakt deze muziek voor mij ook zo aantrekkelijk: het plezier spat eraf en alle ellende die een mens vandaag de dag permanent in zijn achterhoofd meedraagt, is in deze muziek nog geheel afwezig.
Zoals al eerder gezegd: er werd in Maloe Melo goed op gedanst . Maar dat zegt ook niet alles. Een van de dames die al geruime tijd op de dansvloer stond, kwam op een gegeven moment naar me toe en vroeg: heb je ook iets van Lou Reed bij je? Op dat moment besefte ik dat ik vooral voor mijn eigen plezier draai en dat ik het daar bij moet houden. Nou, dat kost me bij deze muziek geen moeite.