Showcase

Hard fun

Monday, 27 October 2014

De dozen met elpees die ik weg ga doen, gaan natuurlijk niet zomaar weg. Ik zit alle vrije tijd naar platen te luisteren om te bepalen of ik ze wil houden of wegdoen. Het gaat met name om elpees waar eigenlijk maar een interessant nummer op staat. En dat zijn dan ook nog eens liedjes die ik interessant vond toen ik deze elpees kocht, wat vaak al ruim vijfentwintig jaar geleden is. Mijn idee van wat interessant is, is in de afgelopen niet veel veranderd, maar toch.
Om het afscheid van al die elpees wat dragelijker te maken, neem ik al die interessante liedjes op. Dat wordt een serie met de titel “Hard fun”.

Het is muziek die een kwart eeuw geleden onder verzamelaars als ik hevig werd uitgewisseld: slappe exotica, mislukte rock’n’roll, onbegrijpelijke teksten, bizarre onderwerpen, enzovoort. Net als vrijwel iedereen die dit ooit fanatiek verzamelde, ben ik er wel een beetje klaar mee. De verrassing is er af en ik luister toch liever naar goede muziek. Maar laat ik eerlijk zijn, ik zit deze platen met plezier te beluisteren en de eerste compilatie gaat hier nog wel een paar keer gedraaid worden.
Telkens als ik op dit blog iets schrijf over een ceedeetje, krijg ik verzoekjes om een kopie ervan. Dat is op zich geen probleem, maar het moet geen werk worden. Dus vijf is de limiet en de mensen die mij een ceedeetje met hun audio-afval sturen krijgen voorrang.

Comments:

marthy

2014-10-28 00:23:57

Heee Frits. Ik kan er misschien in mijn winkel wel iets mee….. Als je al wat afgesproken hebt ok hoor.

Jeroen van de Beek

2014-10-28 09:33:32

Hey Frits,

Durf het bijna niet te vragen ….. En toch doen hè!

Groet, Jeroen

Dolf Hell

2014-10-29 15:53:27

Ik wil ook graag horen wat voor moois dat allemaal is. Ik vind het dapper dat je het mes in je platencollectie zet. Dat heb ik nog niet aangedurfd – ook al gezien jouw door velen gedeelde sombere visie over de houdbaarheid van de cd. Hopelijk houdt dat nieuwe cedeetje het een tijdje uit.