Showcase

Gooi'n'smijt r'n'r

Sunday, 19 October 2014

Gisteren speelden The Unborn Brothers in Maloe Melo. Er waren nog twee andere bands: Michiel Hoving, de one-man blues band, en BEP, maar ik beperk me nu even tot TUB.
Ik was er al vroeg, omdat ik platen ging draaien. Zo kon ik de soundcheck van The Unborn Brothers ook nog even meepikken. Hier is een nummer dat Shamrock zong tijdens de soundcheck:

En hier zijn de eerste twee nummers van het echte optreden, voor iedereen die het gemist heeft en toch een beetje de sfeer wil proeven:

En zoals niet vaak genoeg gezegd kan worden: het optreden was beter dan de mp3. Muziek moet je live meemaken. Thuis een plaatje draaien of bands op een beeldscherm bekijken is leuk, maar het is niet te vergelijken met het bijwonen van een optreden.
Tegen een uur of half twee waren de bands klaar en mocht ik gaan draaien. Zoals ik al eerder zei, heb ik uitsluitend uptempo gooi en smijt rock’n’roll gedraaid. Dat is muziek waar niet over valt te twisten: veel beter dan dit is er nooit gemaakt. Ik bedoel dan de muziek zoals die onder andere op de elpee-series Savage Kick en Stompin’ staat.
Voor de mensen die nog niet bekend zijn met deze fantastische compilaties, zijn hier wat willekeurige voorbeelden:

Comments:

paul pollmann

2014-10-19 13:27:00

Tsjee, Frits. Jij bent dan al weer vroeg uit de veren. En Michiel Hoving zag ik gisteren optreden op het Ramblin’ Roots Festival in Utrecht. Is ie waarschijnlijk meteen snel naar de Maloe gescheurd. Drum jij nog een beetje trouwens?
Groet, Paul