Showcase

Het O.B. mysterie

Wednesday, 29 September 2010

Toen Dolf Hell en ik het boek (met twee ceedees) “De Muzikale verleiding” maakten, vionden we dat het singeltje, dat Robert Kreis eind jaren zestig(?)voor de Openbare Bibliotheek maakte, daar zeker in moest.

Er mocht maar een van de twee liedjes op de ceedee, maar voor de liefhebbers is hier het andere lied:

Gaandeweg onze pogingen om informatie over dit plaatje te vinden, bleek dat men bij de Openbare Bibliotheek niets van dit flexisingeltje wist. Uiteindelijk leek het erop dat het een Vlaams initiatief was, al wordt dat nergens vermeld. Er waren wat stemmen die meenden dat het plaatje daarom niet in het project moest worden opgenomen, maar Dolf en ik vonden van wel.
Vorige week gaf *Harrie Berkhou*t mij een exemplaar van het plaatje met een inlegvelletje dat wij nog nooit hadden gezien:

Dit is geen bewijs dat het plaatje een Nederlands initiatief was, maar het is nu wel duidelijk dat het plaatje (ook?) door de Nederlandse bibliotheken is gebruikt. En zo is er weer een wereldschokkend mysterie opgelost!

Comments:

Pieter Jan Vink

2019-06-17 12:49:04

Ik probeer nog uit te vogelen of SHOL 1856 het juiste labelnummer is. Er is een serie LOI Duitse lessen, die ook SHOL 1856 gebruikt voor les 11 & 12.