Showcase

Big Shot

Saturday, 3 September 2011

De eerst klus die ik na de vakantie te doen kreeg, was het bouwen van een keukenkast bij mensen die om de hoek komen. De man heeft heel lang in de entourage van De Dijk gewerkt en is een groot liehebber van muziek. Ik ging naar huis met een tas vol platen en ceedees die ik mocht lenen. Daar zat onder andere de mini-elpee in van Big Shot & his Rocking Guns.

Begin jaren tachtig was dat een band van Huub en *Hans van der Lubbe, Jan Robijns, Arthur Ebeling en Christiaan Muiser. Ze speelden fifties rock’n’roll, maar hadden veel eigen nummers, geschreven door Jan Robijns, die niet onder deden voor de covers die ze speelden.

Ik wist niet dat die elpee bestond en het was feest om er naar te luisteren. Ik loop nog steeds met een vaag plan om een keer te gaan schrijven over mijn herinneringen aan Nederlandse rock’n’roll bands in de jaren tachtig. Alleen de omslag die Pieter Dorrenboom gaat tekenen voor “Kuifje in Nederland” zou het project rechtvaardigen, maar tot nu toe heb ik me er niet toe kunnen zetten om het op te schrijven. Jammer, want de verzamelceedee die bij dit boek hoort zou ook zeer de moeite waard zijn.

Hier is bijvoorbeeld het nummer van Big Shot & his Rocking Guns dat ik op de ceedee zou zetten: Rock’n’roll shivers:

Comments:

Aris

2011-09-04 23:22:39

“Holy shit, the elevator ist kaput” ;-)
Deze staat dan weer wel in mijn kast!