Showcase

Klussen

Sunday, 11 September 2011

Ik ken toch minstens vijf mensen in mijn kennissen/vriendenkring die van een minimum inkomen leven, en soms zelfs minder dan dat. Het is meestal een combinatie van keuze, sociale onhandigheid en pech. Maar geen van deze mensen is ongelukkig omdat ze geen geld hebben. De relatie tussen geld en geluk is erg onduidelijk, maar ik ben blij dat ik wat meer geld heb te besteden dan deze mensen.
Als ik geen werk heb, wil ik wel eens een klus doen voor iemand die dat niet kan betalen. Zeker als iemand dat werk zelf echt niet kan en ook geen mensen kent die het zouden kunnen doen. De afgelopen twee dagen heb ik een slaapkamer opgeknapt. Aan de kamer was zeker 25 jaar niets gedaan, dus daar viel een hoop eer aan te behalen. Ik had nog wat verf over, dus dat kostte ook niks, en van allerlei planken die er in huis waren heb ik een kast gebouwd. Het enige wat gekocht is, is laminaat. Dat kostte 75 euro.
Ik kijk graag naar het televisieprogramma “Extreme home makeover”, al komt het er helaas weinig van. Ik zou heel graag meedoen aan zo’n project: een paar keer per jaar met een team een woning opknappen voor mensen die het verdienen en die het absoluut niet kunnen betalen. Liefst niet voor de televisie natuurlijk, maar als dat een manier is om het materiaal te betalen vind ik het best. Bestaat er een organisatie die zoiets al doet? Ik kan me bijna niet voorstellen dat het niet al gebeurt.
Uit de slaapkamer kwam weinig oud ijzer, maar het was net voldoende voor een kunstwerkje:
Als iemand het aan de muur wil hebben, het is te koop. En ik heb ook nog een paar grotere.

Comments: