Showcase

Pictographic Index 2

Wednesday, 14 September 2011

Hans Lijklema heeft in korte tijd vier spectaculaire boeken gemaakt: twee delen van de Free Font Index en twee delen van de Pictographic Index. Het zijn boeken met meer dan 300 bladzijdes, vol met illustraties. Over deel 1 van de Free Font Index heb ik al eens geschreven, aan het tweede deel kwam ik niet toe. En ook deel 1 van de Pictographic Index ben ik niet toegekomen.
Ik heb contact met Hans Lijklema. Hij stuurde een paar jaar geleden een enthousiaste reactie op mijn alfabetten en sindsdien stuurt hij me af en toe coole cadeaus, zoals singles en ceedees uit Polen, waarover ik meerdere keren in dit blog iets heb geschreven. Maar een paar maanden geleden vroeg hij of hij me mocht interviewen voor de 2e Pictographic Index. Dat is natuurlijk altijd leuk, maar ik was behoorlijk verbaasd toen het boek onlangs bij de post zat en ik bij het doorbladeren mezelf tegenkwam. Alle andere illustratoren/ontwerpers die in het boek ter sprake komen en wiens werk getoond wordt, zijn mensen die leven van dat werk. Mijn werk wordt niet eens gepubliceerd! Bovendien is dit boek een orgie van kleur en mijn zwartwitte plaatjes zijn een vreemde eend in deze vijver. Maar ik ben apetrots dat ik in zo’n spectaculair boek sta. Op FaceBook heeft de Index een pagina waarop u een deel van inhoud kan bekijken. Ik heb printscreens van een paar spreads gemaakt om u een indruk te geven:

Hier is het interview. Het voelt een beetje raar om op mijn eigen blog een interview met mezelf te zetten, maar zo vaak komt dit niet voor.

Comments:

Aris

2011-09-17 19:27:05

W o W !