Showcase

Woestewolf

Thursday, 15 September 2011

Ik heb hele goede herinneringen aan de televisieserie “De vloek van de Woestewolf”.

Dat zal ergens in de jaren 70 op televisie zijn geweest. Het was de eerste keer dat ik acteurs in een getekend decor zag. En niet in zomaar een decor, maar in tekeningen van Carl Hollander.

Carl Hollander is een van de vele Nederlands tekenaars die eigenlijk een fraai dik overzichtsboek verdienen. De meeste boeken die hij illustreerde zijn alleen nog maar tweedehands te koop en ik heb nog nooit een lijst gezien, maar volgens Cyril Koopmeinders en Sanne van den Berg, die bezig zijn het werk van Carl Hollander te verzamelen, is het een veelvoud van wat ik heb gezien. “Bovendien”, zei Sanne toen ik haar onlangs sprak, ” is Carl Hollander van óns!!!”.
Dat is duidelijk. En om er geen twijfel over te laten bestaan, heb ik die uitspraak meteen maar geletterd zodat Sanne het op een T-shirt kan zetten.

Dit is een van de tekeningen uit “De vloek van Woestewolf”:

Ik heb helaas nu geen tijd om mijn kast door te spitten voor meer mooie tekeningen van Carl Hollander, maar, Sanne en Cyril, als jullie dit lezen, mail me er een paar van zijn beste, dan zet ik ze op dit blog.

Comments:

Milan

2011-09-16 12:13:06

Ik heb het twee jaar terug aan Benno voorgelezen. Heerlijk duister boek. Ik zou die serie wel eens willen zien.

Aris

2011-09-17 19:29:58

Wat ik me kan herinneren van de serie, is dat ik het op een gegeven moment niet meer mocht zien omdat ik nachtmerries kreeg ;-)
Het boek heb ik recentelijk nog gelezen, mooi verhaal en zeer zeker buitengewoon mooie tekeningen. Carl Hollander staat ook heel vaak met illustraties in de winterboeken. Ik zal eens zien wat ik zoal kan vinden, maar een overzichtsboek zou ik zeker aanschaffen!

jan

2011-09-19 08:27:58

Ook ik vond de serie indertijd buitengewoon mooi, eng en spannend. Ik kon niet wachten tot het zondagavond was. Toevallig zag ik één van mijn leerlingen tijdens de muziekles in dit boek lezen (volgens mij met andere illustraties). Ik kon hier gewoon niet boos om worden…

jan

2011-09-19 08:28:54

dat was afgelopen week, vandaar dat ik ‘toevallig’ zei ;-)

red bol

2011-09-22 23:14:15

De televisieserie is op DVD te krijgen; ik had em onlangs geleend van iemand omdat ik wel nieuwsgierig was. Annemai mijn vrouw heeft er een half jeugdtrauma aan overgehouden. Altijd een groot fan van Hollander geweest, magistraal tekenaar & geniaal gebruiker van kleur.

red bol

2011-09-24 12:35:22

haha … wat zie ik vanmorgen:
http://redbol.posterous.com/staaltje-recycling