Showcase

Soundtrack to Italia

Tuesday, 6 September 2011

Zoals altijd heb ik voor de vakantie een ceedee samengesteld met liedjes voor de hele familie tijdens de ritten in de auto die we vooraf hadden gehuurd:

Voor onze dochter waren “De stad” van Eefje de Visser (ik schreef per ongeluk de Vries op het hoesje) en “Ik heb tijd” Fixkes de populairste nummers op de ceedee.

==

[yt:

==

Hier is een ander nummer van Fixkes dat ik zelf erg mooi vind:

Bij de nader ceedees die we bij ons hadden was er ook eentje die vriend *Erk Willemsen*speciaal voor ons had samengesteld:

En uiteraard zat er in de ceedeespeler van de gehuurde auto een ceedee die de vorige huurder had laten zitten.

Erop staan allemaal nogal stroperig klinkende Italiaanse hits van het moment. Ik heb hem één keer geshutleskipd, en daarna is ie niet meer gedraaid.
Het muzikale hoogtepunt was een liedje dat ik hoorde in een modewinkel waar de kinderen naar kleding keken. Het bleek van Giusy Ferreri te zijn, die als bijnaam de “Italiaans Amy” schijnt te hebben. De overeenkomst tussen haar stem en muziek met die van Amy is niet te missen, maar dat was juist de reden dat ik het leuk vond. Helaas kon ik op YouTube niet het liedje vinden dat ik in de winkel hoorde, dus u moet het doen met deze:

Comments: