Showcase

24 hours comic day

Tuesday, 2 September 2014

Mijn agenda is vrij leeg op het moment. Een van de dingen die staan te gebeuren is het 24 hour comic day, op 4 en 5 oktober. Ik ben gevraagd om in Vlissingen mee te doen, in een door Ben Vranken georganiseerd evenement. Ik ken Ben al dertig jaar, en dat ik geen striptekenaar ben, was voor hem kennelijk geen beletsel om mij te vragen. Ik ben er blij om, want ik wil al heel lang een keer meedoen.
24 hour comic day is door Scott McCloud bedacht en wordt al jaren op steeds meer plaatsen gehouden. Het idee is in 24 uur een strip van 24 pagina’s te maken, zonder van te voren iets te bedenken. Dat laatste is lastig: sinds ik ben uitgenodigd verzin ik bijna elke dag een scenario.
Het tekenen gaat een probleem worden. Ik kan geen strips tekenen en wil dat ook niet, in ieder geval niet op de manier zoals ik het tot nu toe wel eens deed. Ik wil eigenlijk iets tekenen zoals ik op karton of in mijn schetsboek teken. Maar hoe ik dat zou kunnen doen op een manier dat het toch een strip blijft, is nog een raadsel. Gelukkig heb ik nog een paar weken de tijd om me iets in te laten vallen.
Hier is weer wat karton dat ik heb gered van de oud papier container:

En mocht u een briljant idee hebben voor de 24 hour comic day, dan wil ik dat graag horen!

Comments:

Rico

2014-09-02 22:13:56

Raketten a la Kuifje of Werner von Braun, vliegende draken, Jugendstill spiegels en ornamenten…. het wordt almaar figuratiever bij deze jongen.