Showcase

Afspraak

Friday, 12 September 2014

Een paar weken geleden heb ik wat werk opgestuurd naar een galeriehouder die werk tentoonstelde dat ik erg mooi vond. Ik kreeg een uitnodiging om mijn werk een keer te laten zien, omdat hij het lastig vond om het te beoordelen op basis van foto’s. Hij zei er eerlijk bij dat hij er niet helmaal weg van was.
De afgelopen dagen heb ik me zitten afvragen wat ik nou eigenlijk wil. Verkopen? Tentoonstellen? Ik denk dat ik vooral wil dat er iets met mijn werk gebeurt. Tot nu toe verdwijnt het in de kast en dat is niet de bedoeling. En omdat ik het moeilijk en vervelend vind om zelf iets te doen, zoek ik iemand die dat voor me wil doen. De kans dat deze man dat wil is natuurlijk klein, maar dit is de eerste keer dat ik het probeer.
De vraag is wat ik mee ga nemen naar deze afspraak. Of beter gezegd, hoeveel ik mee ga nemen. Toen ik vandaag probeerde een keuze te maken, zonk de moed me al in de schoenen. Mijn eigen werk beoordelen vind ik heel moeilijk. Misschien neem ik gewoon een doos met betekende verpakkingen mee. Volgens mij is dat wel behoorlijk representatief. En het is een prettig licht pakketje dat makkelijk te vervoeren is op de fiets.
Hier is weer een recent stapeltje:

Comments:

Roland Vonk

2014-09-12 20:56:59

Ben benieuwd hoe het verdergaat …

Rudy Talbo

2014-09-13 08:44:32

Frits, het wordt in ieder geval geexposeerd op (en gecopieerd via) het Internet Museum!Zonder eisen van derden vooraf!..

Mirjam Boelaars

2014-09-13 09:52:42

bij mij staan je werkjes op tafel, tegen de muur aan geleund. Het valt bezoekers meteen op en men is verrukt..vooral als ik laat zien dat je op originele verpakkingen tekent.. In elk geval wordt je werk via ‘mond tot mond’ reclame bekend. Met een eigentijds (engels) woord: ‘crowd speraking’.

Roland Vonk

2014-09-13 10:56:57

Internet is ook een podium ja.
Maar ik kan me voorstellen dat je een zekere erkenning zoekt daarbuiten.

Mirjam Boelaars

2014-09-13 11:10:53

Je werk is ook inspirerend: De vriendin van mijn zoon, lerares aan groep 1 en 2 van het basis onderwijs wil met haar kinderen gaan ‘lijnen trekken’. Ze kwam op het idee toen ze jouw werk zag.

Jan Turkenburg

2014-09-13 12:51:33

Ik krijg ook alleen maar positieve reacties van vrienden die ik werk van jou laat zien (en ook vaak verbazing dat het niet bekender is)