Showcase

Ballonteksten

Sunday, 7 September 2014

Ger van Wulften vroeg of ik zin had om met uitgeverij Xtra mee te gaan naar het Bredase Stripfestival. Daar ben ik twee keer als bezoeker geweest en toen vond ik er niets aan. Maar ik heb toch ja gezegd, omdat ik het gezellig vind om daar met Ger en Esther en de andere mensen die iets met Xtra te maken hebben twee dagen rond te hangen.
Omdat ik als boekverkoper weinig beteken voor Xtra, ik sta vooral in de weg en drink koffie, probeerde ik iets te bedenken dat ik daar kan doen. Ik zou het liefst tekenen, maar dat is daar een beetje misplaatst. Ik teken immers geen strips en de bezoekers komen daar voor striptekenaars.
Tijdens de Haarlemse Stripdagen had ik een gesprek met Shiuan-Wen Chung. Zij was architect voordat ze striptekenaar werd en beweerde dat ze uit de losse hand rechtere lijnen kan tekenen dan ik. Ik bedacht toen een lijntrekkers-wedstrijd: op een behangtafel ligt een groot vel papier en iedereen mag proberen daarop een rechte lijn uit de losse hand te keken van de ene kant van de tafel naar de andere. Aan het eind van de lijn zet de maker haar of zijn naam en aan het eind van de dag wordt de winnaar gekozen.
Dit plan zou ik in Breda kunnen uitvoeren. Maar wat me weerhoudt is dat mensen er misschien niks aan vinden. Lijnen trekken is misschien interessant voor nerds als Shiuan en ik, maar de rest van het is waarschijnlijk geen evenement waar grote hoeveelheden mensen warm voor lopen.
Gelukkig kreeg ik een ander en waarschijnlijk beter idee:

Het is heel simpel, en ik kan het beter laten zien dan uitleggen:

Ik ga daar achter een tafel zitten en maak voor iedereen die mee wil doen een uitgeknipte tekstballon met een tekst die ze zelf verzinnen. Zij maken daar dan een foto van die ze naar een FaceBook-pagina sturen en aan het eind van het festival wordt er een prijs gegeven aan de maker van de beste tekst/foto.
Ik heb nog geen naam voor dit project. “Ballonteksten” is het beste dat ik tot nu toe kan verzinnen, maar dat moet beter kunnen. Mocht u suggesties hebben…

Comments:

Tineke

2014-09-07 14:23:07

Leuk jouw hoofd er een keer bij te zien! En: laten we deze boodschap vaak delen op Facebook!

Rob Lesman

2014-09-07 15:51:31

Ik houd me (overigens) aanbevolen voor die/zo’n ‘Hier had UW tekst’ ballon – Als je die tzt aan me op zou willen sturen (of aan mijn parents in Leeuwarden) dan zou ik dat zeer waarderen. Zal natuurlijk ook eens kijken of ik HERE iets fraais voor jouw heb liggen… Misschien een stapeltje synchronicirariteiten? ;)

Jon van den Berg

2014-09-07 19:35:14

Luchtletters

Rico

2014-09-07 19:41:02

Dit soort tekst ballons kun je fantastisch op foto’s plakken. In mijn tijd bij Introduct was het een grote hit. Hoe belabberder de foto hoe geestiger de teksten dan waren, bijvoorbeeld ‘tikkie bewogen’ en ‘moeders mooiste’ enzovoort. Goed idee Frits!

Marian

2014-09-07 22:52:23

Gewoon: ‘ballonnetjes’

Arjen

2014-09-07 23:34:42

‘De vrije ballon’, ‘Gevangen woorden’, ‘Sprakeloos’, ‘Volzin’ ‘Omzinnen’, ‘Omzinnig’, ‘‘Bericht met inhoud’

En dan ook een denkwolkje.

Jon van den Berg

2014-09-08 23:01:54

Kletterende letters

Rex

2014-09-11 07:41:00

Baloney (flauwekul) of net anders gespeld: Baloony