Showcase

Kleinvee

Tuesday, 19 April 2016

Een paar weken geleden werd boven de voordeur van de woning van onze zoon en zijn vriendin een camera opgehangen door de huisbaas. De man die dat deed boorde een gaatje in de hoofdwatereliding. Dat er een hoofdwaterleiding loopt op die plek zegt veel over de staat van de woning: een afbraakwoning van 40 vierkante meter die voor 1000 euro per maand wordt verhuurd. Maar onze zoon en zijn vriendin kunnen niks anders vinden dus voorlopig zullen ze het hiermee moeten doen, helaas.
Het gaatje in de waterleiding veranderde in een scheur, waarschijnlijk omdat de watereliding rot was. Het gevolg was een waterval die dwars door de woning liep. Duizenden liters water! Toen ik na een kwartier arriveerde sotnd er al een brandweerwagen voor de deur. Maar die konden de hoofdkraan niet vinden. Hij moest in een van de winkels zitten, maar die waren dicht en/of niemand wist waar de kraan zat. Ondertussen bleef het water maar stromen. Na een uur was de kraan dicht en werd het huis leeggehaald door de verzekeringsmaatschappij en daarna tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
Uiteindelijk bleek de verzekeringsmaatschappij heel welwillend en correct. De schade is natuurlijk altijd veel grote dan het geld dat ze uitkeren, maar er werd betaald voor vervangende wonruimte, er werd betaald voor wat beschadigd was en er was zelfs een budget om de woning opnieuw te schilderen. Dat was uiteraard ook nodig, maar toch, ik was verbaasd.
Inmiddels wonen ze er weer (mocht u een goedkopere en iets grotere woning in Amsterdam weten, zeg het alsjeblieft!) en is alles weer op orde. Als kers op de taart mocht ik het Coca Cola logo op de gangmuur schilderen.

Als bedankje kreeg ik deze drie boekjes:

Het zijn boekjes over kleinvee, met prachtige afbeeldingen. Daar kom ik binnenkort uitgebreid op terug!

Comments:

Roland Vonk

2016-04-19 17:03:20

Eind goed …

Blinky

2016-04-20 15:41:48

Nice! maar moet er geen streepje tussen coca en cola?

Federico

2016-04-20 19:09:49

Jezus, wat een waanzinnig fraaie vormgeving. Mag dat Amsterdamse School heten of zit ik er echt naast? Het is prachtig ook zonder benaming.