Showcase

Beurs van kleine uitgevers (7)

Wednesday, 3 December 2014

Vandaag deze uitgaven gemaakt voor de Beurs van zondag in Paradiso:

Dit is een van mijn favorieten. Het is altijd lastig om zo’n stapeltje op je bureau te zien en er dan ineens door de ogen van een willekeurige bezoeker van zo’n beurs naar te kijken. Ik herinner me dat ik een jaar of twintig geleden ook een keer stond met allemaal gefotokopieerde boekjes. Een tafel vol, maar vrijwel niets verkocht, ondanks dat het voor de maakprijs werd aangeboden. En dan de vreemde blikken van de mensen die er voorbij liepen… Pas veel later begreep dat veel mensen bang zijn van dingen die ze niet kunnen plaatsen en dat het waarschijnlijk geen afkeuring was, zoals ik toen dacht.
Nu kan het me weinig meer schelen. Ik ken genoeg mensen die mijn werk mooi of interessant vinden, meer zou leuk zijn, maar niet meer van groot belang. En toch: het maken van boekjes is altijd een confrontatie met al mijn diepere motivaties. Ik ken ze inmiddels wel, maar het blijft ongemakkelijk.
Dit is een ander boekje dat zondagmiddag in Paradiso op tafel zal liggen. En Pieter, er is een envelop onderweg!

Comments:

Pieter

2014-12-05 14:55:25

Grappig! Ik zag als eerst het woord “the” en de sterretjes op de ondderste afbeelding en dacht “dat lijkt wel een beetje op hoe ik sterretjes en letters teken”. Toen zag ik pas dat het een boekje betrof van onze strip van lang geleden “The Time Travel Agency” en daarna zag ik pas in de tekst staan dat er een envelop onderweg is naar mij (vermoedelijk met een exemplaar van het boekje). Ik kan er zondag helaas niet bij zijn, maar heel veel succes met de verkoop!!! En het wordt voor mij ook weer de hoogste tijd om een poststuk richting Hillegomstraat te sturen!

Pieter

2014-12-05 14:58:45

“ondderste” schrijf je uiteraard met één “d”. Ik had iets te snel op “submit” gedrukt, zonder de tekst goed na te lezen.