Showcase

Northern soul

Tuesday, 16 December 2014

Sjef Huurdeman gaf me deze zesdelige DVD-box:

Ik heb alle DVD’s bekeken. Dat wil zeggen, ik zat te tekenen en heb dus vooral geluisterd en met een half oog gekeken. Het was volgens mij ruim 24 uur materiaal. Ian Levine heeft alle nog levende zangers van platen die ooit een hit waren in de Northern Soul scene opgezocht, geïnterviewd en hun oude hit opnieuw laten inzingen of playbacken. Ook heeft hij mensen geïnterviewd die destijds deejay waren, de feesten bezochten, verzamelaars, enzovoort. Al mijn vragen over het fenomeen Northern Soul zijn voorlopig wel beantwoord.
Ik mag graag in een onderwerp duiken. Northern soul is een fascinerend onderwerp, al is het geen onderwerp in mijn favoriete top 25. Maar ik heb me geen moment verveeld met de eerste vijf DVD’s. De zesde was een making off, en die had er van mij niet bij gehoeven.
Het wonderlijkste is hoeveel artiesten geen idee hadden dat hun singel een hit was in Engeland en dat hun singels collectors items zijn. Maar ik zag weinig wrok, integendeel. Dat maakte sommige van die geportretteerde zangers ontroerend mooi. Ian Levine heeft er ook een paar naar Engeland gehaald om ze daar op te laten treden. Mensen die dachten dat hun singels totaal geflopt of zelfs nooit uitgebracht waren, werden geconfronteerd met een volle zaal die de teksten van hun liedjes woord voor woord meezongen. Dat alleen al maakt zo’n project alle moeite dubbel en dwars waard is.
Toch had ik na afloop van die zes DVD’s last van het gevoel dat ik naar een documentaire van een sekte had zitten kijken. Maar goed, wel een sekte met heeeele goeie muziek.

En zaterdagavond is er weer een Sul Club in de Badcuyp, voor de liefhebbers!

Comments:

sjef

2014-12-17 02:42:22

Ik kannie anders zegge: hahahahahahahahah! Idioot!!!!!! Waar ben je nou helemaal mee bezig!!!!!!!

Hahahaha! Ik kannie anders zegge, Frits! Idioot, waar ben je nou helemaal me bezig!!!!