Showcase

KartON

Saturday, 20 December 2014

Als er volgend jaar werkelijk een expositie van mijn betekende kartonnen verpakkingen komt, moet ik nog een hoop zaken verzinnen en beslissen. Nou vind ik dat toevallig erg leuk werk, dus of die expo er nou wel of niet gaat komen, ik ben vast begonnen aan de voorbereidingen.
Een belangrijke kwestie is of ik ook iets wil verkopen tijdens de expo. Ik weet dat nog niet. In principe hoeft het van mij niet, het moet vooral een kijk-tentoonstelling worden, geen verkoop-tentoonstelling. Maar als iemand per se iets wil kopen, is het natuurlijk raar omdat niet mogelijk te maken. Maar wat wil ik verkopen? En hoe? En voor welke bedragen?
Vandaag heb ik zitten knutselen aan een mogelijk verkoop-product: een zakje met daarin een origineel betekend stuk karton en een klein boekje met daarin het hele verhaal achter dit project.

Met het maken van zo’n origineel ben ik een uurtje bezig, en ik wil er minstens een uurloon van 25 euro voor krijgen als iemand het wil kopen. Dat maakt het dus een duur zakje. Maar zoals gezegd, voor mij hoeft er niks verkocht te worden, ik ben anaal genoeg om alles graag zelf te willen houden.
Het boekje moet natuurlijk ook los verkrijgbaar zijn en het moet wat mij betreft zo mooi mogelijk worden. Met veel foto’s en een lang verhaal over afvalverwerking en kunst. Ik zou heel graag een passende sponsor willen hebben, zodat het boekje goedkoop verkocht kan worden. Het liefst een bedrijf dat iets met vuilnis heeft te maken. Mocht u connecties in die richting hebben, wil ik daar graag gebruik van maken.
Misschien kan ik naast van die zakjes met originelen ook zakjes met replica’s maken. Met het 1 euro project heb ik ontdekt dat dat heel betaalbaar, maakbaar en mooi is. Zo’n replica is amper te onderscheiden van een origineel maar hoeft maar een paar euro te kosten. Misschien moet ik de originelen en de replica’s gewoon door elkaar doen en niemand vertellen wat wat is.

Comments:

Jon van den Berg

2014-12-20 19:21:20

Noem ‘t dan wel CArtON.
En het mengen van replica’s met originelen is natuurlijk briljant. Weg met het snobisme. Alle macht aan de verbeelding!

René Westerveen

2014-12-21 12:51:03

“ik ben anaal genoeg om alles graag zelf te willen houden.”: Een wonderlijke zin. Leuke SPREUK voor op het toilet? Groet: René