Showcase

CartON

Saturday, 20 December 2014

Ik wil de vrije dagen die ik de rest van dit jaar heb zo onnuttig mogelijk besteden. Dus ik heb vandaag onder andere uit zitten vogelen hoe ik van plastic pakpapier, dat ik op een rol van zes meter kocht, passende zakjes kan maken voor de betekende kartonnen verpakkingen. Omdat al die dingen verschillende formaten hebben, zal het nooit lukken om daar passende zakjes voor te kopen. Dat zou op zich mooier zijn, maar aan de andere kant: zelf dit soort zakjes maken is een klusje waar ik graag tijd aan besteed. Ondertussen luister ik naar interviews met Anthony Peake over zijn nieuwste boek, “The infinite mindfield”. Dat is een onderwerp waar veel onzin over wordt geschreven en verteld, en wat Anthony Peake allemaal vertelt hoop ik ook niet allemaal te onthouden, maar er zijn helaas zo weinig mensen die zich intensief met dit onderwerp bezig houden dat Anthony Peake een van de interessantere mensen is die zich op dit gebied uitspreekt. Ik heb al eerder op dit blog over zijn andere boeken geschreven. Als u tussen de regels door kunt lezen, is het fascinerende informatie.
Jon van den Berg stelde voor om het project “CartON” te noemen in plaats van “KartON”. Ik ga dat voorlopig doen, al is het nog maar een werktitel. Als die tentoonstelling er komt, is dat pas over een paar maanden en ik vermoed dat mijn plannen nog wel een paar keer zullen veranderen. Maar goed, de zelfgemaakte plastic zakjes zien er zo uit:

Als het lukt om replica’s van de tekeningen te maken die niet zijn te onderscheiden van de originelen (behalve als je ze uit de zakjes zou halen, want dan zie je op de achterkant van de originelen dat het Oreo- of Lavazza-verpakkingen zijn) ga ik doen wat ik eerder zei: dan zijn de zakjes te koop voor een paar euro en zit er af en toe een origineel tussen. Of niet natuurlijk, want ik zou mezelf niet vertrouwen als ik u was.

Comments:

Ton de Ruijter

2014-12-20 23:05:49

cArton = con art = oplicht kunst. Dat geloven ze van jou nooit…