Showcase

A

Sunday, 1 January 2012

Ik heb mijn platenkasten helemaal anders ingedeeld. Dat was nodig, want ik kon steeds minder makkelijk platen terugvinden. Vooral de singeltjes vind ik lastig te catagoriseren. Ik heb nu nog maar een stuk of tien categorieen voor singels: Nederlandse reclamesingels, Duitse reclamesingels, overige buitenlandse reclamesingles, glitterpop, internationale soul & disco, exotische soul & disco, Nederlandstalig, Duitstalig, curiosa, mambo, calypso, one-of-one’s, kinderplaatjes en overig.
Ik ben nu bezig om alles grondig te herwaarderen, maar dat gaat wel een jaartje duren. Ik gebruik Shazam als leiddraad: de platen die Shazam niet herkent, zet ik op mijn harde schijf. En natuurlijk ga ik u daarvan in dit blog op de hoogte houden. Vandaag deed ik de A van de plank met “overig”. Dat zijn een stuk of dertig singels. Het is verbazingwekkend hoeveel platen al door Shazam herkend worden: ik schat dat een derde van mijn “overige-singels-waarvan-de-achternaam-van-de-uitvoerenden-begint-met-een-A” op iTunes te koop is. Hier is er eentje die de Shazam test weerstond:

Ik zou trouwens heel graag willen weten hoe Shazam precies werkt. Werkt het met parameters of is het echt een kwestie van vergelijken met de iTunes database? Wat vreemd is, is dat Shazam er soms volkomen naast zit. Als iemand hier meer van weet, hoor ik het graag.

Comments:

Jan

2012-01-02 10:04:43

heb jij shazam op je computer, of hou je je iPhone bij de speakers?

Fake

2012-01-02 11:31:35

Frits, zie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shazam_%28service%29#How_it_works