Showcase

Sukerzakjes (3)

Friday, 13 January 2012

Frans de Jong gaf me een doosje met suikerzakjes, waaronder een paar die volgens mij zelfs de meest verstoken suikerzakjesminachter toch even zijn wenkbrauwen zal doen fronzen:

De eerdere keren dat ik iets liet zien van mijn suikerzakjesverzameling, schreef ik dat ik nogal gek ben op de “getekende uitspanningen”. Die zijn altijd in een kleur gedrukt, meestal blauw, maar soms ook rood, bruin of groen, en heel soms zelfs paars. Maar ik vind de blauwe het mooist:

Ik vraag me nog steeds af hoeveel verschillende van dit soort zakjes er zijn gemaakt, en wie ze heeft getekend. Het ziet eruit alsof het maar door een paar mensen is gedaan. Ik zou het zelf wel willen doen.
Erg interessant zijn zuikerzakjes van snackbars; dat was in de jaren zestig een nieuw verschijnsel, en het waren vaak vreemde plekken. Het was aanvankelijk niet meteen duidelijk dat dit fenomeen snackbar zou heten. De namen lunchroom, eetsalon en cafetaria zijn heel lang gebruikt voor eetgelgenheden die zich nu gewoon snackbar zouden noemen. Ik zou best een boek willen met alleen maar suikerzakjes van snackbars, lunchrooms en cafetaria.

En hier zijn ten slotte (van deze aflevering!) nog wat lastig te rubriceren hoogte- en dieptepunten:

Comments: