Showcase

Katie Paterson

Thursday, 26 January 2012

Mijn bureau opruimen vind ik al lastig, maar mijn harde schijf opruimen lukt me helemaal niet. Als ik aan de computer zit, lees ik het liefst blogs, bekijk filmpjes op YouTube, lees mijn FaceBook prikbord en luister naar podcasts. Als ik de tijd en rust heb, maak ik dan wat aantekenigen of download de dingen die ik wil bewaren. Ik download niet veel, maar als ik wat leuks tegenkom, dump ik het ergens in een mapje. Met als gevolg honderden mapjes met nog-uit-te-zoeken jpg’ s en mp3’s.
Het verwerken van de mail probeer ik tussendoor te doen, maar ik doe liever andere dingen. Ik heb me nooit aangeleerd om consequent mails te beantwoorden, dus staan er meer dan duizend onbeantwoorde berichten op mijn computer. Ik heb een lief die in haar inbox nooit meer dan tien mailtjes heeft staan, terwijl zijn per dag tien keer meer post ontvangt dan ik. Ik krijg er zelden meer dan tien, maar dat is al veel meer dan ik aankan. Terwijl het vaak geweldige mails zijn. Vandaag kreeg ik dit opgestuurd:

De bedoeling is dat u dertig seconden naar het rode puntje op de neus van de dame staart en vervolgens naar een witte muur kijkt en met uw ogen knippert. Verbazingwekkend!
In plaats van mail te beantwoorden, ga ik vanavond een lezing voorbereiden die ik op zondag 26 februari mag houden voor het GWA. De werktitel is “Inkt & vinyl”. Die heeft Fake Booij bedacht, die ook een souvenirboekje wil maken met afbeeldingen van de dingen waar ik het over wil gaan hebben. Het moet een praatje-met-plaatjes worden en de aanleiding is het Paper Record Bags boekje dat ik met Fake voor Flesch heb gemaakt. Een van de onderwerpen waar ik het over wil hebben is het project van Katie Paterson uit 2007. Ze nam het geluid van drie ijsbergen in IJsland op, maakte daar drie grammofoonplaten van ijs van en speelde die af tot ze gesmolten waren. En daarvan maakte ze weer een DVD.

Dezelfde Katie Paterson maakte ook een sterrenkaart van alle dode sterren. Ik zou van dit soort prachtige dingen niets weten als ik mijn mails zou beantwoorden in plaats van te surfen, dus die mails zullen nog wel even onbeantwoord blijven.

Comments: