Showcase

Etiketjes (3)

Saturday, 28 January 2012

Ik knip graag. Dat deed ik al graag toen ik een kleuter was en nog steeds word ik gelukkig als ik iets uit kan knippen. Als letteraar heb ik heel veel geknipt: lettering werden vaak op millimeterpapier gedaan en vervolgens uitgeknipt en op stand op een overlay geplakt (of rechtstreeks op de originele pagina). Dat werk is verdwenen. Ik knip eigenlijk alleen nog plaatjes uit kranten en tijdschriften. Dat is te weinig om eelt op mijn vingers te kweken. Maar onlangs zat ik een avond lang etiketjes uit te knippen en toen kreeg ik een pijn in mijn vingers die ik heel lang niet gevoeld heb. Het ging om deze etiketjes:

Behalve de lezers van dit blog en een handvol mensen met wie ik correspondeer weet niemand van het bestaan van deze etiketjes en het feit dat ik die maak. Ik zou er best wel een paar in opdracht willen maken. Maar net als veel ander werk dat ik graag doe, is dit allemaal niet meer van deze tijd. Ik probeer me voor te stellen dat ik in een voetbalkleedkamer of in de lunchpauze van een bouwproject moet uitleggen dat ik dit voor mijn werk zou willen doen. Onmogelijk!

Comments:

jan

2012-01-29 01:12:03

Frits, dit werk is WEL van deze tijd. Er zijn al mensen die dit doen en er mee adverteren op internet, maar dan met lelijke etiketjes https://www.goedgemerkt.nl/ Je moet alleen niet zitten wachten tot iemand toevallig dit blog leest, maar een webshopje of zo beginnen

jan

2012-01-29 01:17:16

of op facebook reclame maken…

frits

2012-01-30 11:50:04

Ga ik METEEN doen, Jan. Ben vandaag toevallig thuis.