Showcase

Fiedelflier

Tuesday, 17 January 2012

Mijn broer heeft een pen voor me gekocht waarmee ik mijn iPhone kan bedienen. Die kreeg ik een jaar geleden cadeau van mijn schoonvader, maar ik gebruik dat ding tot nu toe alleen als camera. Om te bellen gebruik ik mijn oude Nokia; grote delen van de dag heb ik verf aan mijn handen en ik vind het zonde als die iPhone onder de verf komt te zitten. Maar sinds ik die iPhone heb, ben ik me er van bewust dat ik met mijn iPhone kunnen schrijven als ik onderweg ben. Dat deed ik tot nu toe niet omdat ik het touchscreen toetsenbord onaangenaam te bedienen vind met mijn vingers. Ik vind typen sowieso al geen groot feest, maar op die manier begin ik er niet eens aan. De pen, die ik op dit moment gebruik om deze tekst te tyen, is een geschenk uit de hemel.
De komende dagen ga dagelijks op en neer reizen naar Leiden, en dankzij mij iPhone en deze Targus Stylus kan ik in de trein stukjes schrijven voor mijn blog.
Bijvoorbeeld over dit reclameboekje dat ik onlangs van Frans de Jong kreeg:

“Fiedelflier in het land zonder vreugde” is een uitgave van de Spar.Uit de inleiding begrijp ik dat het deel twee is en dat het boek in 1948 verscheen. Het boek zelf is leeg; er moesten 26 platen in geplakt worden waarop het verhaal van Fiedelflier met tekeningen en tekst wordt verteld. Er zitten tien van die platen los in het boek, en dat is voldoende voor mij om een indruk te krijgen. En u zult het er ook mee moeten doen:

Wie dit heeft geschreven en getekend staat helaas niet in het boek. Maar dat ga ik uiteraard uitzoeken voor het boek.

Comments:

Robert

2012-01-17 15:32:04

Fiedelflier is getekend en geschreven door Ben van ‘t Klooster (Toonder Studio’s)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fiedelflier

Welke pen heb jij voor je iPhone. Ik heb onlangs de Bamboo Stylus van Wacom gekocht, en ik vind het helemaal niks! Veel te dikke punt, net zo dik als mijn vinger. (En die heb ik sneller bij de hand.. :-)
Benieuwd of jij een andere, misschien betere hebt..

jan

2012-01-18 11:26:07

mooi zeg. ik kende fiedelfier niet, maar de tekenstijl wekt wel een heel vroeg nostalgisch gevoel op.