Showcase

Postbus

Tuesday, 10 January 2012

Ik wil mijn postbus na dit jaar opheffen omdat die tegenwoordig 350 euro per jaar kost. Maar vandaag ging ik, na een maand niet geweest te zijn, de post uit mijn postbus halen en toen was toch wel even heel blij met wat er in mijn postbus zat.
Benno Hulsing stuurde een paar tekeningen van rappers, die hij voor mij gemaakt heeft naar aanleiding van een ceedeetje dat ik hem stuurde met een paar van mijn allereerst rap-platen. Toen Benno twee of drie was kon ie al geweldig tekenen, achteloos en een en al fantasie. Maar zoals de meeste kinderen wilde hij, toen hij eenmaal op school zat, geen fantasie tekeningen meer maken, maar het soort tekeningen dat iedereen maakt. Gelukkig is hij die fase nu weer voorbij. Hier zijn een paar van de tekeningen die ik van hem kreeg:

Die Run DMC tekening verdient een T-shirt!

In de postbus zaten ook twee pakjes van Ernest Utermark, met een heleboel dingen erin die ik u eigenlijk zou willen laten zien, maar daar heb ik vanavond de tijd niet voor. Het worden alleen een paar van de kindersingels die hij stuurde:

Ik heb mijn verzameling Nederlandstalige kindersingels onlangs weer eens op volgorde gezet en bedacht toen dat het hoog tijd wordt dat ik daar in dit blog eens uitgebreid aandacht aan besteed.
Ernest stuurde ook een vroeg Efteling singeltje, uit de tijd dat Anton Pieck de vormgeving nog deed.

In het binnenwerk zitten meestal nog meer tekeningen, en dat zijn vaak niet de minste:

Ernest stuurt me al jaren pakketten met platen en boeken; wat me ook al jaren bevreemd, en niet alleen met Ernest maar met alle mensen met wie ik spullen uitwissel, is dat ik zelden of nooit iets krijg dat ik al heb. Ernest weet niet wat ik heb, maar meermalen stuurde hij me net dat ene plaatje of boekje dat in mijn verzameling ontbrak. Dit is een wonderlijk verschijnsel, dat ik ook in andere variaties ken. Iemand noemde dat ooit “vinyl karma” maar dat is het niet, ook al is het een mooie term. Het is meer een “Ground Control Coordination”.

Comments:

jan

2012-01-11 12:25:38

Die tekening van Simson de Sterke roept bij mij een gevoel van herkenning op. Wij hadden die thuis niet, maar waaarschijnlijk heb ik hem ooit bij vriendjes of familie gezien.

Benno

2012-01-11 18:18:25

ha die, frits. ik vind het leuk dat je mijn tekeningen er op hebt gezet