Showcase

Catalogus (deel6)

Saturday, 26 March 2011

Eén van de redenen om een catalogus van handgeschreven commentaren bij krantenknipsels te maken is om te laten zien hoe krankzinnnig de samenleving is. Daar kan geen kunstwerk tegenop. Tot een paar jaar geleden was ik de halve dag bezig om informatie te verzamelen die de main stream media niet boden. Daarvoor bezocht ik rommelmarkten, obscure winkels en ruilde ik materiaal met andere mensen die de rafelrandjes van de cultuur in kaart probeerden te brengen. Tot ik een paar jaar geleden besefte dat wat er in de krant en bij Blokker in de schappen staat eigenlijk veel bizarrer is dan wat ik met veel moeite bij elkaar sprokkelde.In mijn behoefte aan vreemde en interessante informatie wordt tegenwoordig ruimschoots voorzien door de gratis reclamefolders en de dagelijkse krant.
Ik schrijf dit als brieven, en af en toe scan ik een paar bladzijdes voor dit blog. Helaas ziet het er soms wat modderig uit. Maar als er ooit een boek van verschijnt, zal het allemaal een stuk leesbaarder zijn.

En voor de ideale soundtrack bij dit alles: check this out!

Comments:

Jan

2011-03-26 21:40:21

Toen ik net in Zwolle kwam wonen opende het Museum van de naïeve kunst (dat na enkele jaren na een schandaal weer werd opgeheven)
In het begin hing er alleen maar werk van Van Genk en van een Antilliaanse kunstenaar, wiens naam ik ben vergeten. Ik vond het erg mooi. Natuurlijk ging het jou daar niet om in dit stukje. Ik snap licht ook niet, tenminste niet als ik er te lang bij stil sta.
Dan krijg ik hetzelfde rare gevoel in mijn hoofd toen mijn moeder mij als kind uit de kinderbijbel voorlas: “In het begin was er niets: geen licht én geen duisternis”. Ik werd bijna letterlijk gèk van die zin. Later besloot ik dat Genesis door een stelletje idioten opgetekend moet zijn.

milan

2011-03-29 02:03:19

Bedankt Frits. Ik volg het nieuws op het moment zelf nauwelijks en ben dankzij jou weer helemaal bij.

Jan, ik herken helemaal wat je zegt. Ik heb voor de kids wat prentenboeken naar de genesis dankzij een paar agnostische familieleden en wordt er bij het voorlezen naar van.