Showcase

Demons in lino

Sunday, 27 March 2011

Ik kreeg post van Marian van Zandvoort:
“Deze linodrukken zijn producten van jouw ontwerpen, uit een boekje met “Demons” wat je mij ooit hebt gegeven. Ik heb ze iets uitvergroot en de 30 kids van VS.0.1 laten kiezen. Eerst een lijnafdruk laten maken en daarna vlakken wegsnijden en meteen met een tweede kleur eroverheen. Hier zijn twee voorbeelden voor jou. Ze zijn echt allemaal anders geworden… Misschien zijn er wel meer mensen die zonder vragen gebruik maken van jouw kunstwerken! Schandalig natuurlijk…”

Dat is leuke post! Ik ga die linodrukken ergens aan de muur hangen. Toevallig heb ik een paar originele Demons de afgelopen dagen in mijn handen gehad omdat ik materiaal bij elkaar aan het zoeken ben voor de extra katerns die bij het Showcase boek komen. Ger van Wulften, de uitgever, vond dat het boek wel wat rustpunten kan gebruiken. Ruim zeshonderd bladzijdes met afleveringen van Showcase is inderdaad een flinke aanslag op de lezer. En dat is dan pas deel 1. Deel 2 wordt helemaal een overload. Als er ooit een deel 2 gaat komen, natuurlijk. En voorlopig is deel 1 er ook nog niet.
En hier zijn weer wat recente FaceBook portretten:

Dit portret lijkt nergens naar, dus ik heb nog een paar pogingen gedaan, zoals deze:

Die lijken ook allemaal totaal niet op de dame in kwestie, Ewdokya Hesselbach. Er zit zelfs geen gelijkenis tussen de tekeningen!

Dit is Maartje Duin:

En van deze meneer weet ik de naam niet meer:

Comments: