Showcase

De doos van Ed

Friday, 30 December 2011

Zoals elk jaar rond deze tijd ruim ik mijn werkplek op. En tussendoor doe ik wat kleine klusjes. Zoals het uitwerken van twee alfabetten. De eerste is losjes gebaseerd op een paar letters die ik op een foto van een gebouw in Praag zag:

De ander is een eerste poging om een nette versie van het alfabet te maken dat Anton Pieck vaak tekende:

Mijn broer en ik zijn liefhebbers van de tekeningen van Anton Pieck. Hij deed vaak de vormgeving van de boeken die hij illustreerde en ook de typografie. Maar eerlijk gezegd vind ik zijn letters niet heel erg mooi. Niet lelijk, maar het kan mooier. Mijn schets is heel snel gemaakt, om eens uit te zoeken wat ik anders zou doen. Dat weet ik nu, dus dit alfabet wordt vervolgd.
Terwijl ik probeer een paar centimeter kastruimte vrij te maken, arriveerde er een groot pak met platen van Ed Veenstra. Hij stuurt mij al jaren een Kerstpakket. En dat zijn geen dozen met een paar lullige plaatjes! In het pakket van dit jaar zit bijvorbeeld dit singeltje:

Bij het singeltje (geperst op transparant vinyl!) zitten drie velletjes met toelichting:

Op YouTube staat een opname van een originele 78 toeren plaat:

Hm,om een of andere reden krijg ik die video niet op mijn blog.
Morgen meer muziek uit de doos van Ed!

Comments:

Arjen

2012-01-01 14:04:30

Hee Frits,

Gelukkig nieuwjaar!

(Ik heb de bug gefixt die er voor zorgde dat de youtube video niet zichtbaar was.)

frits

2012-01-01 14:24:40

Jij ook een goed 2012, Arjen! En fijn dat er weer eens een bug was. Ik word daar altijd vrolijk van, omdat het voelt alsof mijn onvermogen om te functioneren in de digitale wereld niet geheel mijn probleem is.