Showcase

Vuilnis

Thursday, 29 December 2011

Doordat ik de afgelopen dagen veel onderweg ben geweest, kom ik thuis met veel spullen die ik bij winkels vond waar ik langs fietste of bij het vuilnis dat op de stoep ligt. Ik hoor wel eens dat mensen denken dat ik wekelijks honderden euro’s uitgeef aan spullen, maar ik schat tien euro per week uitgeef aan boeken en platen.
Twee dagen gelden vond ik onder andere een paar Russische pop-up boeken:

Geen boeken die ik gekocht zou hebben, ook niet als ze 50 cent zouden kosten. Maar omdat ze in de regen lagen heb ik ze toch meegenomen. Hier zijn wat foto’s:

Ik vond ook een lading behangstalenboeken, die door een behangwinkel in de rgen waren gezet. Terwijl ik van mijn fiets afstapte, laadden twee dames een paar van die boeken in hun auto. Op de fiets kon ik er maar twee meenemen, want dit zijn grote zware dingen.
Onderweg kreeg ik een lekke band, en daardoor ontmoette ik Fred de Heij, die toevallig daar liep. (Fred de Heij heeft een van de beste dagblogs die ik ken. Als u die nog niet kent, veel plezier en neem de rest van de dag maar vrij.) Toen Fred de behangstalenboeken zag, zei hij: “Toch niet van William Morris?” Niet dat ik dat wist, ik had gewoon de twee mooiste boeken meegenomen, maar die bleken stalen te bevatten van stoffen en behang dat zijn bedrukt met ontwerpen van William Morris. In het boek wordt heel kort verteld wie hij was:

Ik heb de papieren uit de boeken gesneden en heb nu zo’n 50 A3-vellen met Morris ontwerpen. Hier zijn wat foto’s:

Als u William Morris googled kunt u vannacht niet slapen. Zijn werk is erg mooi. Dat blijkt onder andere uit de screenprints die ik maakte van wat Google aanbiedt als ik naar afbeeldingen zocht:

Comments: