Showcase

Paper Record Bags

Tuesday, 27 December 2011

Zoals u weet heb ik ik voor Flesch Records eerder dit jaar een boekje gemaakt over de kleine stikkertjes van platenwinkels die je soms op platen aantreft. Dat was deel een in wat een lange serie moet worden, maar om allerlei redenen deed deel twee lang op zich wachten. Toen Fake Booij hoorde van de technische, menatle en sociale problemen waar ik bij dit project tegenaan liep, bood hij zijn hulp aan, die ik met drie handen aangreep. Om een lang verhaal kort te maken: binnen twee weken was het tweede boekje in de Past Music Memories serie klaar!

Maar in die twee weken is er uiteraard wel het een en ander gebeurd. Zo bedacht Fake dat het leuk zou zijn als het boekje, dat gaat over de goedkope papieren zakjes waarin platenwinkels in de jaren 55-75 hun platen verpakten, zelf ook in zo’n zakje zou zitten. En zo belandden Fake en ik in de Grafische Werkplaats Amsterdam, waar we twee dagen bezig waren om met loodletters en met veel hulp het ontwerp voor het zakje te maken en te laten drukken. Die werkplaats is trouwens een geweldige plek met aardige mensen, waar ik volgend jaar nog zeker terug ga komen. Ik heb wat foto’s gemaakt:

En hier is de eerste drukproef van het zakje:

Na nog wat correctiewerk, werd het dit:

Vervolgens (om maar een voorbeeld van de problemen te geven die er bij het maken van dit boekje opspeelden) bleek dat het zakje te klein was voor de boekjes.
Er zat niets anders op dan met de hand van alle honderd boekjes een halve centimeter van de rechterzijde af te snijden. Daar voelde Fake niets voor: hij heeft zijn tien exemplaren intact gelaten en daar zit het zakje dus los bij.
Mocht u interesse hebben in een exemplaar van Paper Record Bags dan kunt u het boekje kopen bij Flesch Records in de Noorderkerkstraat 16, of bij mij (bijgesneden-boekje-in-zakje), of bij Fake (intact-boekje-met los-zakje).
Hier zijn ten slotte nog wat bladzijdes uit het boekje:

Comments:

Marly

2011-12-28 23:06:50

Wat een genot dat er mensen zoals jullie zijn die niet alleen dit soort zaken verzamelen maar er dan ook nog eens zo’n ongelooflijk prachtig boekje (inclusief schitterend zakje) van samenstellen, dikke complimenten!