Showcase

Zoek het eens op

Thursday, 1 December 2011

Vandaag kocht ik het laatste deel van de zestiendelige jeugdencyclopedie Zoek het eens op, uitgegeven door B.A.G.E. in Brussel.

Er staat geen uitgave jaar in, maar ik schat dat het van begin jaren 70 is. Het boek lag in een doos waarin alle boeken 50 cent kostten en gelukkig lagen de andere vijftien delen er niet bij. Want dat had een halve meter kastruimte ingenomen en ik had die andere vijftien delen waarschijnlijk niet kunnen laten liggen. Ik troost me met de gedachte dat ik het beste deel heb gekocht. Hier is de inhoudsopgave, zodat u dat kunt verifieren:

U ziet wat er allemaal in deel 16 wordt behandeld: het bestuurbare luchtschip, de hovercraft, diepzee-onderzoek, de ruimtevaart, het kunsthart, Albert Einstein en de kernreactor. Ik vraag me af wat er in hemelsnaam in die andere vijftien delen staat!
Elk hoofdstuk is geillustreerd met minstens een handvol kleurentekeningen. En om u een indruk te geven van de kwaliteit is hier het hoofdstuk over het bestuurbare luchtschip:

En dit is alleen maar het eerste hoofdstuk!

Comments:

red bol

2011-12-05 00:29:30

ik heb een aantal delen, zeker geen 16 … ik spaarde ooit encyclopedie├źn. wat een ruimteslurpende hobby.

georges

2013-05-18 19:48:25

boeken zijn van de jare 60. heb toen ik kind was alle delen gekregen van grootouders bij gelegenheid zoals verjaardag of nieuwjaar ed. heb ze nog altijd. inderdaad neemt nogal wat plaats. het is een mooie herinnering …