Showcase

Archeophony

Saturday, 1 December 2012

Dankzij Fake Booy zit ik dit weekend tot over mijn oren in het Pictures of sound project van Patrick Feaster. Ik maakte hier al eerder melding van op dit blog, maar nu ligt voor mijn neus de ceedee en het bijbehorende boek.

Het blijkt tamelijk zware kost, maar de beloning voor het doorgronden van de ideeën en bijbehorende geluiden is enorm. Mijn god, dit is een project waar ik heel graag bij betrokken had geweest! Al heb ik geen idee wat ik er aan bij zou kunnen dragen en is het ook wel weer leuk om alleen de resultaten te kunnen genieten.
Ik ga tzt nog wel een keer mijn gedachten over dit project met u delen, maar voorlopig laat ik al;leen wat video’s zien waarin het allemaal beter wordt uitgelegd dan ik zou kunnen.

Voor het onwaarschijnlijke geval dat het u niet opviel, wil ik hier nog wel even zeggen dat de geluiden die Patrick Feaster hoorbaar heeft gemaakt mij doen denken aan de opnames van bandstemmen oftewel EVP’s. Thomas Edison, die aan de basis stond van het maken van geluidsopnames, wilde eigenlijk iets uitvinden waarmee de overleden personen zich konden laten horen vanuit het hiernamaals. Dat is hier niet aan de orde, maar wat ik me tijdens het beluisteren van die Pictures of sound realiseerde is dat dit project een deurtje openzet waar tot voor kort niemand aan dacht, namelijk een communicatie met het hiervoormaals. En dat geeft te denken over alles waar nu nog steeds niemand aan denkt!

Comments:

rudi

2012-12-01 15:06:39

Wellicht is het tijd voor het HIERNUMAALS, waar taal/geluid en beeld samenvallen en er in communicatie geen misverstand is over taal en het beeld dat erbij hoort. Tot nu is een gesprek tussen mensen eerder een verbeelding van de taal en een vertaling van het beeld. Allemaal interpretatie en geen gedeelde werkelijkheid. Ik denk dat we dit uitleggen als inspiratie of het doel van samenleven, maar het is wellicht alleen maar tijdverlies op weg naar echte creatie. Iets waar we ons geen idee van kunnen vormen. Iets waar niemand over na kan denken. Ik ook niet…nog niet.