Showcase

Splognerizer

Friday, 7 December 2012

Jan Turkenburg maakt onder andere een podcast, Splognerizer. Dat zijn meestal verhalen of sfeerbeelden in de vorm van een reeks liedjes. Dat klinkt vaag en simpel, en in principe zou natuurlijk elk radio-programma dit moeten zijn. Maar vergeleken bij wat Jan maakt is 90% ( ik wou 99% typen, maar omdat ik de laatste jaren zo weinig radio luister heb ik mezelf ingehouden) van de radio-programma’s en podcasts een zielig aftreksel van wat het zou kunnen zijn.
Ik heb zelf jarenlang geprobeerd om een muzikaal verhaal op de radio te vertellen en dat viel me zwaar tegen. Je moet een heel goed overzicht over je muziekcollectie hebben, het moet technisch netjes in elkaar zitten en je moet natuurlijk een goed verhaal te vertellen hebben. Ik vind Splognerizer een van de beste podcasts in zijn soort. Dat is bedoeld als een compliment, maar omdat Splognerizer de enige in zijn soort is, zou dit verkeerd kunnen worden opgevat, dus ik licht het maar even toe.
Splognerizer 51 (even scrollen op de blog) begint met een verzameling woorden die uit mijn hart komen. Jan en ik verschillen van mening over een aantal essentiële kwesties, zoals de vraag wat Bewustzijn is, maar ik kan me volledig inleven in zijn mening en in zijn podcasts. Vergeleken bij wat er zoal in mijn omgeving en in de media wordt verteld is dit bijna buitenaards.

Comments:

jan

2012-12-08 16:13:37

bloos