Showcase

Dynamo

Monday, 3 December 2012

Sinds David Blaine op het toneel verscheen, ben ik nog meer geïnteresseerd in illusionisme dan ik al was. De verwondering die zij teweeg brengen, is precies waar ik gisteren over schreef. Mijn broer attendeerde me op de beste illusionist van dit moment. Het feit dat ik, ondanks dat ik uren op YouTube kijk naar dit soort video’s, Dynamo volledig over het hoofd heb gezien, zegt een hoop over mijn gebrekkige waarnemingsvermogen, wat uiteraard de basis is van veel van de trucs die hij doet.
Ik begrijp een kwart van zijn trucs, de rest is voor mij onbegrijpelijk. ik zit te denken over een FaceBook groep waarop mensen hun mogelijke verklaringen kunnen uitwisselen. Maar dan wel na de feestdagen, want deze maand heb ik helaas geen tijd voor nog een project.
Hier is een aflevering van een televisie reeks die Dynamo maakte. Er staan er minstens nog zes op YouTube. Ik wilde deze series gebruiken als materiaal om de trucs proberen te begrijpen.

Door veel te kijken en door te vragen wat andere mensen zien, zijn meer trucs te begrijpen dan ik aanvankelijk dacht. Het is bizar hoeveel dingen ik over het hoofd zie!
Wordt vervolgd!

Comments:

jan

2012-12-03 19:54:48

“Het is bizar hoeveel dingen ik over het hoofd zie”

Neehoor!