Showcase

Boekenkast

Monday, 31 December 2012

De afgelopen dagen vrijwel niet thuis geweest. Overdag werken, daarna afspraken. Dat is leuk voor een paar dagen, maar ik verheug op de komende dagen met een lege agenda.
Ik heb dus ook amper gelegenheid gehad om een pen vast te houden. Volgens mij is deze spreuk het enig dat ik heb gemaakt:

En deze lagen nog op mijn bureau:

Inmiddels heb ik mijn boekenkast leeggehaald en driekwart van de boeken in dozen gedaan. Die gaan begin volgend jaar naar de Slegte of naar een kringloopwinkel. Dat was een beslissing waar ik jaren over heb gedaan, want die boeken heb ik met veel moeite bij elkaar gezocht en ik heb ze met veel plezier gelezen. Maar het is een stuk van mijn verleden, niet iets dat ik na mijn dood aan anderen wil achterlaten. En het idee dat ik zelf een boek over deze onderwerpen ga schrijven heb ik inmiddels ook laten varen. Ik wilde schrijven over de psychologie achter musteries. Dus over de manier waarop ons denken met mysteries omgaat en de manier waarop zich dit de afgelopen vijftig jaar heeft ontwikkeld. Bij mijn weten is dat boek nog steeds niet geschreven, maar ik ga het niet doen. Het zou toch een soort afrekening zijn met iets dat me vroeger dierbaar was en ik denk ook niet dat er veel mensen op zitten te wachten.
Ik heb een paar meter boeken laten staan. Dat zijn de boeken die ik nog denk te gaan herlezen. Ik ben een herlezer; de boeken van Terence McKenna en Ouspensky heb ik zeker tien keer gelezen. Ik had natuurlijk liever gehad dat ze meer boeken hadden achtergelaten, maar dat is helaas niet het geval. Ik ben van plan om volgend jaar wat aandacht aan mijn favoriete boeken te besteden op dit blog. Gek genoeg is dat er tot nu toe niet of nauwelijks van gekomen.
Hier zijn de twee laatste compilaties van dit jaar:

Daar ga ik volgend jaar zeker mee door. Iemand moet toch al dit moois op ceedees vastleggen in een tijd waarin alles slechts als mobiele data wordt bewaard, die kans lopen om bij een kleine atmosferische storm te worden gewist.

Comments: