Showcase

Disco Party

Monday, 13 February 2012

Hm, ik schreef gisteren dat ik twee disco-elpees had gekocht, maar het waren er vijf. Waarvan vier disco en eentje niet. Hier zijn ze alle viereneenhalf:

Ik denk dat ik het meest blij ben met de Van McCoy elpee. Ik ben al een fan van zijn muziek sinds de jaren 70 en deze plaat had ik vreemd genoeg nog niet. Wel de singel (??”The shuffle, Soul Chacha”? ) maar de vier andere nummers zijn ook geweldig. En uiteraard staan ze gewoon op YouTube:

Hetzelfde geldt voor de elpee van Dobby Dobson:

De Pointer Sisters elpee en de Rod Stewart coverplaat sla ik over, maar van de The Best of Soul Brothers elpee wil ik wel iets laten horen. Dit is zo’n typische verzamelaar die veel gebruikt werd door Surinaamse deejays. Ik weet niet of dit een bootleg is (dat zijn het vaak wel), maar het recept is altijd hetzelfde: bijlmer slijpers! Het zijn vaak soulhitjes, maar soms ook totaal obscure singels uit vreemde landen, met veel spelfouten en altijd een oerlelijke hoes. Maar als ik zo’n compilatie tegenkom, koop ik hem bijna altijd, want meestal zit er geen slecht nummer tussen. En zie die originele singels maar eens te vinden. Hier is “Any time you want me” van Garnet Mims:

Comments: