Showcase

Graphic expedition (2)

Monday, 27 February 2012

Gisteren was de lezing bij het GWA. Ondanks de vele afzeggingen waren er behoorlijk wat mensen en de sfeer was zo goed dat ik zonder al te veel zenuwen mijn enthousiasme voor allerlei vergeethoekjes van de platenwereld kon spuien. Het blijft raar om dat te doen voor mensen die ik al heel lang ken en die mij nog nooit zoiets hebben zien doen. Maar goed, het hele leven is raar en dit was vooral leuk.
Wiek, de man die het GWA leidt, had een loodzetsel-ontwerp gemaakt, waarmee alle bezoekers ter plekke een bedrukte papieren tas konden krijgen:

Tot mijn verbazing kreeg ik van een aantal mensen cadeautjes. Dat doe ik heel graag, cadeautjes krijgen, maar dit was wonderlijk. Ik kreeg bijvoorbeeld cadeautjes van twee mensen die ik alleen maar ken van reacties op dit blog, en van een FaceBook vriendin, van mede-verzamelaars die helemaal uit Rotterdam waren gekomen… Ik ging met een tas vol mooie dingen naar huis waarover ik volgend jaar makkelijk weer een lezing kan geven! Uiteraard kom ik op al die cadeautjes later nog uitgebreid terug, maar dat zal even moeten wachten. Ik moet onder andere eerst wat mini-etiketjes maken voor mensen die ze op die dag hebben besteld. Ik had kaartjes neergelegd waarop ik aanbood om voor 5 euro een mini-etiketje te ontwerpen en er 25 uitgeknipt per post op te sturen. De eerste bezoeker, Aris de Vries, bestelde er meteen zes. Onze dochter, die de handel die middag deed, in ruil voor een percentage van de opbrengst, zag haar portemonnee al vollopen. Helaas de bestelling van Aris 60 procent van het totale aantal bestellingen. Ik begreep aan het eind van de dag van een bezoekster dat het idee niet voor iedereen duidelijk was. Zij zei dat ze dacht dat het een grapje was. Echt niet! Ik wil hier mijn werk van maken!

Comments:

Corine Elemans

2012-02-28 14:23:15

jeetje Frits, en ik dacht nog dat je het expres allemaal zo in de luwte deed. Ik heb minimaal tien mensen voor je die ook van die stickertjes willen bestellen, kan ik die dan naar je doorverwijzen? Of was het een eenmalige aanbieding? En jeee wat was je leuk. Maar dat heb ik al gezegd. Keer of tien. Doei! Corine

Imre Kleinlugtenbelt

2012-02-28 16:40:36

Beste Frits, rasverteller. Via een mailattendering van Corine lees ik dit, ik wist het niet dat dit ook een onderdeel van het spektakel was. Maar hou mij ten zeerste aanbevolen

frits

2012-02-28 16:49:00

Hallo Imre, bedankt voor je aardige woorden. Maar wat is de tekst die je geminituriseerd zou willen hebben?

Corine Elemans

2012-03-01 18:23:10

hi fritsie, dankjwel, ze zijn prachtig!! maar waarom print je ze niet uit op stickervellen? dan heppie stickertjes inene. Toch? Of ben ik nou een wijsneus.

frits

2012-03-02 11:43:17

@Corine, het lospeuteren van die kleine stikkers is voor sommige mensen erg lastig, blijkt. Vandaar. En dan kan het ook niet voor vijf euro, want dan moet ik er geld bijleggen. Er zijn grenzen, he!