Showcase

Graphic expedition

Thursday, 23 February 2012

Aanstaande zondag ga ik een lezing geven in het GWA. Dat is de tegenprestatie voor het bedrukken van de papieren zakken voor het tweede deel van de Past Music Memories boekjes. Fake Booij heeft een prachtige mini-catalogus voor de bezoekers gemaakt en op basis van dat ontwerp verstuurde het GWA een digitale flyer naar al hun kennissen:

Ik heb de lezing inmiddels voorbereid. Het wordt een beeldfestijn met af en toe een geluid, dat op Fake’s aandringen van een platenspeler gaat komen. Onze zoon en dochter helpen mee met het ophangen van het materiaal dat aan de wanden van het GWA tentoongesteld gaat worden en met het verkopen van de boekjes. Ik verwacht niet dat er veel verkocht gaat worden, maar het wordt een mooi tafeltje. Ik heb vanavond wat feestelijke bordjes gemaakt:

Een onderdeel van mijn verhaal zijn de platen-etiketjes. Mijn lief stelde voor om speciaal voor deze gelegenheid aan te bieden voor liefhebbers zo’n etiketje te maken.
Daar heb ik volgens mij helemaal geen tijd voor, maar het is een te leuk idee om niet uit te voeren, dus…

Ik heb me niet bemoeid met de uitnodigingen, maar ik hoop dat er voldoende mensen komen. Ik heb in mijn leven vier keer eerder een lezing gegeven. Twee keer kwam er niemand (!) en de andere keren kwamen er wel mensen, maar die kwamen vooral voor de andere sprekers met wie ik toen het podium deelde. Als er tien mensen zijn zal ik er niet minder om spreken, maar voor het GWA hoop ik dat er wat meer komen. Mocht u in de buurt zijn…

Comments:

jan

2012-02-25 22:45:26

weer zo’n moment dat ik betreur ooit uit het westen te zijn weggegaan. Veel succes!

Arjen

2012-02-25 22:47:28

Komt allen!

Blauwe Hein

2012-02-25 22:52:10

Lijkt me interessant. Ik stond eind jaren ’90 als spreker op een politiecongres in de RAI in een zaal voor 300 bezoekers! En tot op de laatste stoel leeg… Kreeg als dank van de organisator wel een mooie fles jenever.

Blauwe Hein

2012-02-26 19:05:33

Leuke lezing, bedankt voor de handtekening. Die glasplaten uit Hilversum zijn weggegooid. Volgens mij hebben VPRO-medewerkers er indertijd nog een stapel van kunnen redden, dus vraag maar aan je collega’s. Ook iemand als Herman Emmink heeft de glasplaten weten te redden.
Over vast repertoire in de Bimbobox gesproken, ik heb een heel levendige herinnering uit mijn peutertijd, maar of dat betrouwbaar is moet je zelf maar inschatten, maar er stond buiten in de stad een ‘poppenkast’ in mijn kinderbeleving, en mijn vader gooide er geld in en toen speelde de machine de grote hit van die dagen ‘Katootje’, en de poppen bewogen op de muziek.

frits

2012-02-27 10:18:58

Ah, was jij Blauwe Hein! Had dat even gezegd! Ik meende je gezicht te herkennen, maar wist niet van welke gelegenheid en ik wist ook je naam niet. Tof dat je er was!