Showcase

John Koenmans

Tuesday, 28 February 2012

John Koenmans heeft me de afgelopen jaren meer muziek gegeven dan ik in de rest van mijn leven kan beluisteren. Bij de GWA-lezing gaf hij me een stapel platen die hij om mij volstrekt onduidelijke redenen zelf niet meer wilde hebben. Dit Oostenrijks Ohlala-singeltje bevat vier liedjes die “nicht fur Jugendlichen” geschikt zijn:

Jaren gelden heb ik hier
aangekondogd dat ik een compilatie van dit soort liedjes zou maken, maar sindsdien heb ik er eigenlijk geen fatsoenlijke plaat meer bij gevonden. Op dit plaatje staan vier liedjes, dus dat geeft weer hoop.
Nog mooier zijn de drie 78-toeren platen die John me gaf:

Twee one-of-ones en een rare geluideffectenplaat, allemaal op 78 toeren! Ik zet de one-of-ones uiteraard op de volgende one-of-one compilatie.
Hier is kant B van de geluidseffecten plaat:

Hier is kant A van de plaat die in 1954 werd opgenomen ter gelegenheid van het feit dat de heer Van Kruisbergen 25 jaar bij De Maasbode werkte:

En ten slotte de onbetwiste hoofdprijs van vandaag: Jetje die in 1955 een liedje zingt voor haar jarige vader:

Op de andere kant van deze plaat staat Jetjes zus, Janneke. Die wilt u zeker ook niet missen, dus hier is ze (en dat rijmt):

Comments:

jan

2012-02-29 11:04:18

Ik neem aan dat je de ohlalala/Ojee LP’s al hebt, anders kan ik je inmiddels aan aardig eind op weg helpen. Ik henb inmiddels contact met iemand die mijn amateuristische foto’s van de hoezen met veel liefde tot ‘als nieuw’ retoucheerd en ik ben ze aan het digitaliseren. Projectje?

frits

2012-02-29 13:53:27

Nou, Jan, ik heb er een stuk of tien, maar volgens mij moeten er meer zijn. Een “best of Ohlala” ceedee met een boekje met de hoezen lijkt me een geweldig project!

Niels J. Masselink

2012-03-28 14:35:30

Door Frits ooit ook aan de OJEE / Olala verkocht geraakt. Dus zo’n project/site lijkt mij wel een hele mooie. Persoonlijk zou ik niet de hoezen retouceren tot nieuw. Dat hoort er gewoon bij…maakt het alleen maar spannender!

Er is trouwens al een dubbel-cd met het beste van OJEE.

frits

2012-03-28 14:37:44

Niels, heb jij die dubbel ceedee?!