Showcase

CD-hoesjes

Thursday, 1 March 2012

U kent het waarschijnlijk wel: soms zit je ‘s avonds laat aan je bureau een reden te verzinnen om naar bed te gaan omdat je de volgende dag vroeg op moet en dan krijg je ineens de onbedwingbare neiging om iets te gaan letteren. Gisteren overkwam het mij en het toeval wilde dat ik de afgelopen tijd eindelijk weer eens een paar ceedeetjes heb gekregen die nog een hoesje nodig hadden. Zoals deze geweldige compilatie van John Koenmans. Hij had hem zelf “Oh no! Not another compilation” genoemd, maar door er zijn naam aan toe te voegen is de lading iets veranderd, wat hij denk ik wel kan waarderen en waar ik gisteravond in ieder geval meteen al vrolijk van werd. Helaas werd ik dat niet van het ontwerp dat ik met veel moeite op papier kreeg:

Nu het is ingeleurd valt het nog enigzins mee, maar dit soort lettering lijkt op wat ik twintig jaar geleden maakte en toen eigenlijk al niet mooi meer vond. Dus dat ging opnieuw:

Ik houd van allerlei soorten lettering, maar gisteren hield ik vooral van die semi-achteloze letters die zich aan geen enkele typografische regel lijken te houden. Dat is heel makkelijk om te maken als je in vorm bent, maar je kunt het beter niet proberen als je het niet bent.

Het woord “Possession” is geen lekker woord om te letteren, maar dat is natuurlijk een slap excuus voor een lelijk hoesje. Gelukkig was de volgende wel raak, en dat is maar goed ook want deze compilatie van Mark Reeve is een van de beste die ik in tijden heb gehoord:

Vanaf dat moment zakte het inspiratiepeil langzaam, maar net traag genoeg om alle nieuw binnengekomen schijfjes van een hoesje te kunnen voorzien.

Comments: