Showcase

Hans Reichel

Monday, 26 March 2012

Onze cultuur dwingt ons om door een bril te kijken die 99% van de wereld buiten beschouwing maakt. Daar zit geen plan achter, het is volgens mij een samenspel van menselijke tekortkomingen. Een gevolg is dat 99% van alle kunst die gemaakt wordt buiten het beeld valt dat we aangeboden krijgen door de reguliere media en de gevestigde orde. De ene procent die overblijft is trouwens meer dan voldoende om je een leven lang over te verwonderen, en het is niet toevallig dat die ene procent 99% van onze aandacht krijgt. Maar ik ben erg nieuwsgierig naar wat ik niet ken en naarmate ik daar meer van te zien krijg, ben ik verbijsterd over de kwaliteit van de kunst, de kennis en de informatie die onze cultuur onder het tapijt heeft geveegd.
Onlangs kochtik een klein boekje over de Duitse schilder Hans Reichel, die leefde van 1892 tot 1958. Hij is niet vergeten, maar vergeleken met de aandacht die mensen als Paul Klee krijgen komt Hans Reichel er bekaaid af. Ik ben nogal onder de indruk van de elf reproducties van zijn schilderijen die er in dit boekje staan afgebeeld en daarom heb ik ze allemaal voor u gescand.

Comments:

Jos Smit

2012-08-19 12:10:15

In het boek mijn herwaardering van waarden noemt de auteur van genoemd boek , Henk van Gelre de naam van deze schilder Hans Reichel. Voor hem heeft deze Duitse kunstenaar enorm veel berekend.

E. Jansen

2018-08-21 15:58:59

Vanmiddag heb ik het hier genoemd boekje bij een ‘Free Library” gevonden. Het is prachtig ! en ik ben er zo blij mee :-)