Showcase

Henri Wellens

Tuesday, 13 March 2012

Tussen een partij oude boeken vond ik een oud toeristenfoldertje van de stad Bouillon:

Ik kocht het kleine boekje omdat ik de aquarel op de omslag mooi vind. Die blijkt van Henri Wellens en in het boekje staan er nog drie:

Ik heb de afgelopen jaren tientallen kunstboeken gekocht en van alle honderden afbeeldingen heb ik maar weinig bewaard. Als er werk van Henri Wellens in die boeken had gestaan, had ik dat zeker uitgeknipt, maar het stond er niet in. Ik kon maar een site vinden waarop iets over de man te vinden is. (Deze.)
Er is was ergens een aquarel van hem te koop (650 euro).

Verder kon ik niets over de man vinden op het Internet.
De reden dat u dit te lezen krijgt, is dat ik ben begonnen met het samenstellen van een plakboek met reproducties van de mooiste schilderijen die ik ooit heb gezien en waar ik een afbeelding van heb. Dat gaat nog wel even duren, maar het is leuk om te doen.
Ik heb natuurlijk een zeer onvolledig overzicht van wat er op deze planeet is geschilderd. Maar ik maak dit plakboek puur voor mijn eigen plezier: ik wil alles wat ik mooi vind graag bij elkaar hebben. En u mag het uiteraard inkijken als u op de koffie bent.

Comments:

Milan

2012-03-13 23:50:18

Het water op het een na laatste plaatje heeft een ontzettend mooi oppervlak.

De Corte Paul

2016-06-22 14:08:30

Ik heb ook een aquarel van Henri Wellens: een pittoresk straatje in Mechelen met een mooie speling van zonnelicht en schaduw. Op vraag wil ik wel een foto maken en doorsturen

frits

2016-06-22 20:33:23

Hallo Paul, merci voor het aanbod, maar het lijkt me veel moeite; ik doe er verder niks mee…