Showcase

Fake

Sunday, 18 March 2012

Fake kwam gisteren langs en bracht een stapel fraaie cadeautjes mee. Zoals dit prachtige fanzine met strips over tekenaars:

Fake had een tafeltje op het Bladenbal, dat afgelopen dinsdag werd gehouden. Daar verkocht ie wat van zijn fanzines. Dat wil zeggen, ze lagen er te koop, maar hij verkocht niets. Onbegrijpelijk, want dit zijn nou echt het soort fanzines waar het woord voor is uitgevonden. Speciaal voor het Bladenbal had Fake ook een flyer gemaakt met daarop postzegels van de omslagen van zijn andere zines:

Hij gaf me ook een stapeltje oud papier, waar een aantal dingen tussen zaten waar ik heel blij mee ben. Zoals dit velletje:

Dit is een velletje afwrijfplaatjes, die je door ze nat te maken je op je arm kunt plakken. Ik heb warme herinneringen aan dit soort velletjes omdat ik ze kreeg op de kermis. Dat zal halverwege de jaren zestig zijn geweest. Ik zou heel graag een blog willen zien waarop alle prijzen worden beschreven en afgebeeld die vroeger op kermissen aan kinderen werden gegeven. Naast afwrijfplaatjes (het woord tatoegae werd toen beslist nog niet gebruikt) kreeg je ook 3D-kaartjes, stikkers en allerlei goedkope kleine plastic speelgoedjes. Ik besefte toen al dat het allemaal goedkope rommel was, maar ik was ook gefascineerd door de hoge pulp-factor die al dit spul had.
Hier is een foto van wat minuscule autootjes, ter grootte van een suikerklontje, die ik onlangs vond en die ook van de kermis hadden kunnen komen:

Wie begint dat blog?

Comments:

Fake

2012-03-18 14:56:42

Niet nul, maar twee stuks heb ik er verkocht, en ook nog twee geruild.

Dolf Hell

2012-03-19 11:13:34

Waar kan ik Fake’s prachtbladen kopen?

jan

2012-03-19 19:54:14

afwrijfplaatjes… jaha… zaten die niet ook bij de kauwgom die je net als zoethout en lange veterdrop bij het loket van het zwembad kocht?