Showcase

Spartaschool

Tuesday, 27 March 2012

Bij het opruimen van wat mappen met oud papier vond ik een klassenfoto uit 1969:

De foto is genomen in Renkum. Daar zat onze klas drie weken in een vakantietehuis. Sinds ik zelf vader ben denk ik daar wel eens aan: tegenwoordig zullen weinig tien-jarigen drie weken met hun klas van huis zijn. Ik kan me niet herinneren dat ik een moment heimwee heb gehad, ik vond het geweldig.
Bij de foto zat ook een lijst met de namen van mijn klasgenoten. Ik herinner me dat die lijst is gemaakt door Hans Lesmeister, een van de jongens op de foto, die een reunie wilde organiseren en mij daar kennelijk bij had betrokken. Die reunie is er nooit gekomen.
Ik heb volgens mij met niemand meer contact gehad, behalve met een man, met wie ik later nog een tijd heb gevoetbald. En ik heb een dame uit deze klas als FaceBook vriendin. Ik had haar naam gegeven aan het personage dat de hoofdrol speelt in “Geheim van de tijd”, de stripreeks die ik voor Eric Heuvel heb geschreven.Achteraf vond ik dat ik dat toch een keer moest vertellen, ook al is de kans gering dat ze er ooit achter zou komen. Via faceBook vond ik haar en ze was niet beledigd. Ik heb ook alleen haar naam gebruikt, het personage heeft niets met haar te maken.
Heel lang kon ik me vrijwel niets van de mensen uit mijn lagere schooltijd herinneren, maar naarmate ik ouder word herinner ik me iets meer. Maar het blijft weinig. Ik zou heel graag meer en zuiverder herinneringen uit mijn jeugd willen hebben, maar ik wil er niet veel voor doen. Naar reunies gaan zit er voor lopig nog niet in.
Om dit nergens toe leidende verhaal af te ronden: hier is een clip uit 1970 van de band Mud. Die hadden hits in Nederland vanaf 1974, en volgens mij hebben ze tussen 1972 en 1974 drie singels daarvoor uitgbracht in Engeland die nooit in Nederland zijn verschenen. Die plaatjes heb ik later kunnen kopen, want echt zeldzaam is dit allemaal niet. De eerste handvol singels van Mud behoren tot mijn all time favoieten. En onlangs ontdekte ik tot mijn verbijstering een opname uit 1970. Het moet niet gekker worden, straks blijkt dat ze met de Beatles in Hamburg hebben opgetreden.

En hier zijn de liedjes die ze maakten voor Dynamite:

Comments:

red bol

2012-03-28 00:24:50

maar da’s toch helemaal geen glamrock!? valt een beetje tegen … ik was ook groot Mud-fan … zijn die 3 singeltjes waar je het over hebt van deze allure?

frits

2012-03-28 13:35:49

Ik heb ze even bij elkaar gezocht, Alfred. Geen Tigerfeet, maar beter dan dat nummer uit 1970. Ikheb trouwens een hoop glam rock singels. Ceedeetje?

red bol

2012-03-28 13:37:38

volgaarne!

Gerard Gademan

2014-12-13 17:58:03

De eerste foto is genomen in Nunspeet voor het Jan Willem Roskamhuis. Samen met mijn vrouw waren wij de beheerders in Renkum. gr. Oud huismeester Gerard Gademan. 1955-1988.

Erik Lodewijk

2015-03-23 00:09:17

Melding van Gerard Gademan klopt. Mijn ouders waren destijds de beheerders (staan ook op de foto ) van het Roskamhuis in Nunspeet (Lamert en Sientje Lodewijk)