Showcase

Patronen

Tuesday, 14 February 2012

“Wat zijn dit?”​, vroeg ik aan de man achter de toonbank. Tegelijker vroeg een vrouw naast mij wat de tas kostte die ze omhoog hield. “Tien euro” zei de man. Een andere vrouw riep er meteen achteraan: “Maar dat is mijn tas!” “Sorry”, zegt de man achter de toonbank, ” ik lette even niet op?”. Uiteindelijk was ik aan de beurt en toonde de man een paar kleine papieren zakjes, die ik uit een doos met rommel had gevist:

De man achter de toonbank zei niet te weten wat het waren, maar ze kostten 50 cent per zakje. In elk zakje zitten een of twee foto’s en de negatieven van die foto’s. Op de foto’s staan wat er in mijn ogen uit ziet als haak- of kantklos-patronen. Niet dat ik die erg hard nodig heb, maar ik kon ze toch niet laten liggen.
Hier zijn er een paar:

De patronen doen me denken aan wiskundige patronen. Toen ik deze wereldvondst thuis liet zien, werd er niet echt luid gejuichd, dus ik probeer het maar bij u. Hier zijn nog een paar van deze spectaculaire foto’s:

Comments:

jan

2012-02-15 12:39:43

Ik zal het straks aan de handwerkdeskundige hier ten huize laten zien. Zelf vind ik het schitterend dat zo’n verzameling bestáát. Het is weer ons oude liedje: zodra je er oog voor hebt, zie je de schoonheid ervan. Bedenk je dat deze staaltjes ooit door iemand bedacht en gemaakt zijn. Dat is toch prachtig! en dan is ook nog iemand, wellicht een ander op het idee gekomen om hier een verzameling foto’s van aan te leggen…

Mira Appel - de Roo

2013-03-03 10:28:20

Hallo,

Ik zag alle mooi kant klos patronen die u op deze zite had geplaats

http://showcase.thebluebus.nl/soundtrack-of-my-life/february-2012/patronen

zijn deze (nog) te koop?

Ik hoor het graag van u

Met vriendelijke groeten,

Mira