Showcase

Droodle

Monday, 3 January 2011

Jan Turkenburg is niet alleen erg actief op FaceBook, hij heeft ook meerdere blogs. Ik kijk daar niet elke dag op, maar ze zitten in mijn mapje sites die ik zo om de week bezoek, als de agenda dat toelaat.
Hier ontdekte ik vanavond dit:
??”Mijn vriend Frits tekent geregeld droodles. Ik probeer daar het muzikale equivalent van te maken. Gisteren zag ik een documentaire over Barladeanu. Ik was daar erg van onder de indruk, een gevoel van herkenning ook. Eén van de punten van herkenning was de transformatie van de ene kunstvorm naar de ander. Ik bedoel dat hij zijn collages aanduidde met “films”. Zo zie ik mijn splognerizers als theatervoorstellingen en mijn korte composities als schilderijen. Ergens in de documentaire zegt deze collage-artiest ook iets als, mijn werken moeten emoties losmaken, net als muziek. In dat licht moet je de volgende droodle ook zien.”?? 
Jan had me vorige week gevraagd wat steekwoorden te geven, maar ik had niet gedacht dat hij dat meteen zou omtoveren in muziek. Ik ben tot blozens toe onder de indruk.
Hier is Jans muzikale droodle:

Comments:

Jan

2011-01-04 18:36:25

Dit is nog niet de droodle naar aanleiding van je steekwoorden. Dit heb ik al eerder gemaakt als reactie op jouw droodles en na de documentaire over Barladeanu waar we beiden zo onder de indruk van waren.
Ik beleef veel plezier aan jouw droodles en portretten. Het inspireert me ook echt. Ook wat je erover zegt herken ik: ik wil ook proberen om mijn audioknutsels als oefeningen te zien. Die opmerking van jou over je portretten hielp me ook weer een stukje verder.

frits

2011-01-04 19:17:16

De dove helpt de blinde, zullen we maar zeggen. Ik vind onze kruisbestuiving erg leuk. Nog nooit eerder meegemaakt.